Ειδήσεις

Published on February 20th, 2024 | by paggaiorama

0

Nico Lazaridi: Επενδυτικό πλάνο και για το Παγγαίο!

Δυναμικά συνεχίζει ο Φεδερίκος Λαζαρίδης και στον τουρισμό! 

Το επενδυτικό πλάνο της Nico Lazaridi αναλύει στο Money Review ο Φεδερίκος Λαζαρίδης, Πρόεδρος & CEO της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Nico Lazaridi ολοκλήρωσε πέρυσι τις εξής επενδύσεις:

Ενίσχυση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων (4399/2016 α’ κύκλος), ύψους €209,1 χιλ. με επιδότηση €104,55 χιλ. που αφορά τον πρωτογενή τομέα

Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής, ύψους €344,85 χιλ. με επιδότηση €172,42 χιλ. που αφορά τον εκσυγχρονισμό – μεταποίηση του δευτερογενούς τομέα

Ενίσχυση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων (4399/2016 β’ κύκλος), ύψους €500,22 χιλ. με επιδότηση €250,11 χιλ. που αφορά τον πρωτογενή τομέα – εκσυγχρονισμό

Επίσης έτρεξε επένδυση €196,1 χιλ. με επιδότηση €98 χιλ. και άλλη μία στο πλαίσιο του Leader, ύψους €152,14 χιλ. με επιδότηση €76,07 χιλ.

Προχώρησε, επίσης, και σε προωθητικά – λοιπές συνέργειες:

  • Τρίτες Χώρες 2021 -2023 με επιδότηση €106,98 χιλ.
  • Terroir με επιδότηση €21,49 χιλ.
  • EBTAR (ROBOT) με επιδότηση €42,6 χιλ.

Όπως σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης, τα τελευταία 5 χρόνια οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας ανέρχονται συνολικά σε €1,4 εκατ. Ακόμα, αναμένουμε έγκριση στο πρόγραμμα “Έξυπνη Μεταποίηση” με προϋπολογισμό €1,82 εκατ. και επιδότηση €1,183 εκατ.

Μπαίνει και σε μπουτίκ ξενοδοχεία

Με την ολοκλήρωση όλων αυτών των προγραμμάτων, οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα €3,2 εκατ. και θα ακολουθήσουν και άλλα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία θα ενισχύσουν την παραγωγή στο οινοποιείο της Καβάλας, την ολοκλήρωση του project για το boutique ξενοδοχείο στην Μύκονο και την εγκατάσταση στο Αμύνταιο.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της χρονιάς που πέρασε, ο κ. Λαζαρίδης την χαρακτήρισε ως ιδιαίτερη εμπορικά, αφού οι αρχικές προσδοκίες για μια επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν διαψεύστηκαν μερικώς, καθώς τον Μάιο και Ιούνιο η κακοκαιρία οδήγησε σε ακυρώσεις σε πολλούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν.

Στη συνέχεια ο παρατεταμένος καύσωνας μείωσε την κατανάλωση κρασιού και έστρεψε τους καταναλωτές σε άλλες επιλογές προϊόντων. Σε όλα αυτά, να προστεθεί το μειωμένο budget των τουριστών, που αύξησε μεν την κατανάλωση φθηνότερων προϊόντων, μείωσε, δε, την κατανάλωση των πιο premium κωδικών. Η μείωση στην κατανάλωση premium κωδικών επηρεάστηκε και από το κύμα ακρίβειας στο γενικό κόστος των διακοπών.

Για τους στόχους του 2024 ο επικεφαλής της Nico Lazaridi υπογράμμισε ότι πιστεύοντας στην ποιότητα των οίνων που παράγονται στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στον συνδυασμό των ελληνικών ποικιλιών με τις διεθνείς, πριν κάποια χρόνια η εταιρεία αποφάσισε να επεκταθεί και εκτός των περιοχών όπου επί χρόνια δραστηριοποιούταν, την Δράμα και την Καβάλα.

Η πρώτη μας προσέγγιση ήταν στην περιοχή της Νάουσας, μία από τις πατρίδες του Ξινόμαυρου.

Η ομάδα της Nico Lazaridi πειραματίστηκε για μερικά χρόνια, ώσπου πέρυσι κυκλοφόρησε την πρώτη εσοδεία ΠΟΠ Νάουσα Ξινόμαυρο του 2020. Σήμερα βρισκόμαστε στην 3η συνεχόμενη χρονιά οινοποίησης. Την άνοιξη του 2024 θα κυκλοφορήσει η επόμενη εσοδεία, του 2021. Ο συγκεκριμένος οίνος παλαιώνει για περίπου 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια των 500lt.

Το οινοποιείο Παγγαίου Nico Lazaridi Μακεδών

Η Πιερία κοιλάδα στο Παγγαίο Καβάλας είναι μία από τις δυναμικότερες ποιοτικά και ποσοτικά περιοχές παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών.

Το οινοποιείο Μακεδών Nico Lazaridi είναι κτισμένο στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης, στις πλαγιές του Παγγαίου όρους και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Πλατανότοπου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 2.600 τ.μ. και περιλαμβάνουν χώρους οινοποίησης, παραγωγής, εμφιάλωσης, χώρους αποθήκευσης, υπόγεια κάβα, γραφεία, αίθουσα γευσιγνωσίας και πολλαπλών χρήσεων.

Στο Οινοποιείο Μακεδών παράγονται κρασιά από τις διεθνείς ποικιλίες Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Semillon, Syrah, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο και Μακεδονία.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑