ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on October 25th, 2023 | by paggaiorama

0

Τρέχει το κάστανο…

ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Καστανά βραστά και ψητά και κόκκινο κρασί ο καλύτερος συνδιασμός

Σας περιμένουμε να τα γευτείτε και να τα απολαύσετε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου στο πιο όμορφο χωριό του Παγγαίου Όρους, το Παλαιοχώρι!!!

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)

Ημέρα κάστανου την Κυριακή

Ημέρα Κάστανου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, μετά τις 11:00, στο Καστανόδασος Παλαιοχωρίου, στους κατάφυτους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, στην Καβάλα.

Τη γιορτή Κάστανου διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να γευτούν και να απολαύσουν ψητά και βραστά Κάστανα, καθώς και άφθονο κρασί. Επιπλέον θα συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή.

Το Σάββατο υπάρχει για το απόγευμα προς βράδυ μια σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο του χωριού με πολύ κάστανο και μεζέδες του Παγγαίου στις γραφικές ταβέρνες.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει σκοπό να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, την τοπική κουλτούρα, τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας, αλλά και επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Η Γιορτή Κάστανου στοχεύει, ακόμη, στην προβολή της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του αγροτικού τομέα στην περιοχή και ειδικότερα στην ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων και των παρασκευασμάτων της.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑