Ειδήσεις

Published on January 31st, 2024 | by paggaiorama

0

Παιδιά του Παγγαίου πήραν γεύση από ΝΑΣΑ

Ένα μοναδικό επιστημονικό -εκπαιδευτικό   πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 26/1/2024 το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Οφρυνίου. Το πρόγραμμα υλοποιεί η GLOBUS HELLAS η οποία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο της εταιρίας T.A.O.S art of Science η οποία έχει αναλάβει επίσημα την έρευνα και κατασκευή κλειστών οικοσυστημάτων από πειράματα της NASA όσον αφορά τη βιολογία του διαστήματος. Τα προϊόντα της κατασκευάζονται μετά από τα πειράματα της NASA. Είναι υψηλής τεχνολογίας ,έχουν επιστημονικό και εκπαιδευτικό  χαρακτήρα και απευθύνονται σε σχολεία /μαθητές ως μέσο δημιουργικής ενασχόλησης και απόκτησης γνώσεων και εμπειριών. Πρόκειται για ζωντανά κλειστά αυτόνομα οικοσυστήματα που ονομάζονται Beachworld, Plantarium και Antquarium.

Οι μαθητές του σχολείου του Οφρυνίου μέσα από το πρόγραμμα είχαν μοναδικές εμπειρίες:

1) Φύτεψαν όπως οι αστροναύτες με τεχνολογία πολυμερικών υλικών

2) Παρατήρησαν τις κυριότερες λειτουργίες του πλανήτη μας στη μεγαλύτερη βιόσφαιρα εν ζωή (κλιματική αλλαγή) και είδαν πως καταστράφηκε μία βιόσφαιρα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά και πως προστατεύουμε τη Γη μέσα από την καθημερινότητά μας.

3) Άκουσαν τα μαγνητικά πεδία και κάποιες βασικές πληροφορίες για 11 πλανήτες διάρκειας 7 λεπτών όπως τα κατέγραψε η NASA.

4) Έμαθαν για το πρωτόκολλο διατροφής των αστροναυτών

5) Έλαβαν πληροφορίες για τους Μετεωρίτες killer, το Φεγγάρι, το Άρη και για απολιθώματα Δεινοσαύρων

6) Γνώρισαν τα 6 φυτά της NASA που θα πάνε στον Άρη

7) Φωτογραφήθηκαν με στολές αστροναυτών με φόντο τη Γη

Ανανεώσαμε το ραντεβού τους με τη ΝΑΣΑ και τα ταξίδια στο διάστημα, για το Μάϊο όπου θα ακολουθήσει η Β΄ φάση του προγράμματος προκειμένου να δούνε τον Ήλιο με ρομποτικό – τηλεσκόπιο Υδρογόνου.!!!!!

Τα συγχαρητήρια για τη δράση ανήκουν στο Σταύρο Σεκερτζή για την άψογη οργάνωση και παρουσίαση καθώς  και το βοηθό του Χρήστο Σαχτούρη. Πολύτιμη η βοήθεια και της πρόεδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αλίκης Μυλωθρίδου και του μέλους Μαρία Δέα για την πολύτιμη βοήθειά τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑