Ειδήσεις

Published on February 19th, 2024 | by paggaiorama

0

Έκαιγαν λάστιχα σε περιοχή NATURA!

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΥΤΗ: Άγνωστη λέξη η Περιβαλλοντική Ευαισθησία για την δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου!

Με δελτίο Τύπου η επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη κάνει αναφορά σε περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Natura στην Παραλία Οφρυνίου και τονίζει τα εξής: «Για μια ακόμη φορά θέτουμε το ερώτημα στην Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου και στον Δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, κατά πόσο σέβονται και προστατεύουν το Περιβάλλον σε έναν Δήμο που θα έπρεπε να διαφυλάσσεται ως «κόρην οφθαλμού»!

Τα γεγονότα μας απογοητεύουν για άλλη μια φορά…

Οκτώβρης 2023: η πίστα καρτ στην Παραλία Οφρυνίου κλείνει και τα ελαστικά που χρησιμοποιούνταν ως προστατευτικά ασφαλείας, μεταφέρονται με την ανοχή ή την άδεια και εντολή της διοίκησης σε ένα κοινόχρηστο αγροτεμάχιο της περιοχής Νatura των εκβολών του Στρυμόνα.

Δεκέμβρης 2023: ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Ανέστης Τσαβδαρίδης μετά από σχετικές καταγγελίες των κατοίκων της Παραλίας Οφρυνίου, υποβάλει ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να πληροφορηθεί, με εντολή τίνος μεταφέρθηκαν εκεί τα ελαστικά και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο Δήμος για την ασφαλή απομάκρυνση τους.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την απομάκρυνση των ελαστικών και ένας από τους συμβούλους της πλειοψηφίας συμπλήρωσε ότι είναι βαμμένα και δεν ανακυκλώνονται.

17 Φεβρουαρίου 2024: πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει την περιοχή της Παραλίας Οφρυνίου και όχι μόνο. Τα παρατημένα ελαστικά καίγονται μέσα στην περιοχή Natura!

Η επέμβαση της πυροσβεστικής περιορίζεται στην αποτροπή επέκτασης της φωτιάς στη γύρω περιοχή.

Οι επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της περιοχής τεράστια!

Για μας το γεγονός ότι συνέβη το περιστατικό σε προστατευόμενη περιοχή Natura, έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά τις ιδιαίτερες ευθύνες των φορέων.

Το ίδιο θα ανησυχούσαμε για το περιστατικό αν συνέβαινε σε ιδιωτικό χώρο.

Καλούμε τον δήμαρχο Παγγαίου:

1. Να ενημερώσει τους δημότες για τις μέχρι σήμερα ενέργειες στις οποίες είχε προβεί στο προηγούμενο διάστημα για την αποτροπή της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

3. Να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να αναζητηθούν οι ένοχοι τόσο της πυρκαγιάς, αλλά κυρίως της τραγικά αμελούς συμπεριφοράς να τοποθετηθεί μια μεγάλη ποσότητα ελαστικών εντός της περιοχής Natura και να αφεθεί στην τύχη της. 

3. Να δηλώσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποτραπούν στο μέλλον αντίστοιχα συμβάντα εντός του δήμου μας.

Έστω και τώρα, ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξει το ελάχιστο ενδιαφέρον και την ευαισθησία, για τους κατοίκους της περιοχής και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Στο κάτω – κάτω το οφείλει στους δημότες».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑