Ειδήσεις

Published on February 5th, 2022 | by paggaiorama

0

Η Χαλκιδική διαφημίζει το Παγγαίο και τα κρασιά του

Με ιδιαίτερο τρόπο Πορτογάλοι, Ισπανοί και Σικελοί ταξιδιωτικοί πράκτορες παρακολούθησαν φωτογραφική παρουσίαση της οινικής περιήγησης με τίτλο «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», η οποία οργανώθηκε από: Το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σικελίας και τον τουριστικό οργανισμό KYKLOS TRAVEL.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος (προστάτη της αμπελουργίας). Mεταδόθηκε από το Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας ζωντανά σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, τιμώντας τους ντόπιους αμπελουργούς και δίνοντας για μία ακόμη φορά το τουριστικό στίγμα «του οινικού κόμβου» στη Μεγάλη Παναγία.

Υπεύθυνοι πωλήσεων πέντε (5) πορτογαλικών γραφείων συνδέθηκαν διαδικτυακά με την Ανατολική Χαλκιδική, για να περιηγηθούν νοερά σε όλα τα ιστορικά σημεία της, ακολουθώντας τον οινικό δρόμο που συνδέει οικισμούς και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Διαπιστώνοντας ότι η τοπική γαστρονομία και η οινική δραστηριότητα αποτελούν τουριστικό αλλά και προωθητικό πυλώνα ανάπτυξης, συμφώνησαν ότι πριν από την επίσκεψή τους στην περιοχή (Μάιος 2022) θα συμπεριλάβουν πρόγραμμα θεματικών διακοπών στον κατάλογό τους.

Δύο ώρες αργότερα Ισπανοί τουριστικοί επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ισπανίας παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο μια οινική περιήγηση στην Ανατολική Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας μεγάλης μακεδονικής περιήγησης «στις πόλεις του Μεγαλέξανδρου: από τη Μίεζα, στη Βεργίνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Άθωνα, τη Δράμα, το Παγγαίο  και τους Φιλίππους της Καβάλας.

Οι Ισπανοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία και να ξεναγηθούν στο Καταλανικό μουσείο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που αποτελεί το μοναδικό ισπανικό μνημείο πολιτισμού στην ελληνική επικράτεια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑