Ειδήσεις

Published on December 9th, 2022 | by paggaiorama

0

Απόγνωση από τα αζήτητα σταφύλια Παγγαίου

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Μία ριζική αλλαγή στην Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική έρχεται το 2023 καθώς οι περισσότεροι κανόνες πρασινίσματος και οι  κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης ενσωματώνονται στα πρότυπα της νέας ΚΑΠ για την λήψη βασικής ενίσχυσης που σημαίνει ότι ο παραγωγός από το 2023 και πλέον, κάνοντας ότι έκανε καλλιεργητικά μέχρι σήμερα συνδυάζοντας και νέους κανόνες, θα λαμβάνει μόνο την βασική ενίσχυση.

Παράλληλα υπάρχουν μία σειρά ζητημάτων-«φωτιά», που η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις, την ώρα που ήδη έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και οι αγρότες καλούνται να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν τα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

Στα αζήτητα τα σταφύλια Παγγαίου σε απόγνωση βρίσκονται οι αμπελουργοί

Σταφύλια πιστοποιημένα, με σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, καλή ποιότητα με βραβεία από την Greenpeace τα προηγούμενα χρόνια σήμερα παραμένουν ένα προϊόν χωρίς ζήτηση. Οι τιμές είναι προ δεκαετίας, ενώ το κόστος παραγωγής έχει υπερβεί το 60 με 80% στο σύνολο της παραγωγής, με αποτέλεσμα η μη ζήτηση να φέρει σε απόγνωση όλους όσοι ασχολούνται με την συγκεκριμένη παραγωγή.

Οι αμπελουργοί γύρισαν την πλάτη τους στην Επιτροπή Αγροτικού Τομέα του δήμου Παγγαίου

Όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα προβλήματά τους οδήγησαν την πλειοψηφία των παραγωγών αγροτών Παγγαίου να γυρίσουν την πλάτη στην Επιτροπή Αγροτικού Τομέα Δήμου Παγγαίου μια και η σύνθεσή της και η παρουσία της για δρώμενα του πρωτογενούς τομέα είναι απογοητευτιική!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑