Ειδήσεις

Published on February 24th, 2023 | by paggaiorama

0

Πετάει αετό ο Δήμος Παγγαίου;

ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΤΣΙΜΙΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Παγγαίου και η δημοτική του αρχή μένει ουραγός και αφήνει τον δήμο Καβάλας να δώσει το όνομα του ήρωα πιτσιρικά Τηλέμαχου Τσιμιρίκα που έπεσε στην φωτιά σε σπίτι στη Μεσορόπη για να σώσει τα αδέλφια του από βέβαιο θάνατο, σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Καβάλας.

Ήταν ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012 όταν πήρε φωτιά το σπίτι των παππούδων του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα στη Μεσορόπη Καβάλας, την ώρα που κοιμόντουσαν, εξαιτίας ξυλόσομπας.

Οι γονείς, οι παππούδες και κάποια από τα παιδιά της οικογένειας πρόλαβαν να βγουν.

Τα δύο μικρότερα αδέρφια του Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, ο 5χρονος Ανδρέας και ο 9χρονος Γεράσιμος όμως δεν είχαν βγει. Ο 15χρονος Τηλέμαχος χωρίς να το σκεφτεί μπήκε στις φλόγες για να τα απεγκλωβίσει.

Ένα φλεγόμενο δοκάρι, όμως, του έκοψε το νήμα της ζωής μπροστά στα μάτια των γονιών του. Όταν η φωτιά έσβησε, οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς των τριών παιδιών.

Από την βράβευση στην Ακαδημία Αθηνών η μητέρα του ήρωα και ο Δημήτριος Αστεριάδης

Για να τιμήσει ο Δήμος Καβάλας τον γενναίο αυτό ήρωα του Παγγαίου (που έχει τιμηθεί με ανώτατα βραβεία για την πράξη ηρωισμού του, όπως από την Ακαδημία Αθηνών) θα δώσει το όνομά του στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην συνοικία της Νεάπολης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑