Ειδήσεις

Published on February 12th, 2023 | by paggaiorama

0

Σχολεία του Παγγαίου στην Αλφαβητοπαρέλαση

ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΦΡΥΝΙΟ, ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΧΩΡΙ

Ο καλός ηλιόλουστος καιρός έφερε πολύ κόσμο στην κεντρική πλατεία Καβάλας και στην οδό Ομονοίας όπου παρέλασαν οι καρναβαλιστές των δημοτικών σχολείων της Καβάλας.

Η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, μια μοναδική εκδήλωση που γίνεται στην Καβάλα με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας ήταν η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών της Καβάλας που έδωσαν το κέφι και την χαρά τους σε όλους.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα δημιουργήματα της φαντασίας των παιδιών, των γονιών τους και των δασκάλων τους, διασκέδασαν, χόρεψαν και τραγούδησαν στους ρυθμούς του καρναβαλιού».

Η φετινή διοργάνωση έχει ως θέμα «Αντικείμενα-Ζώα-Φυτά» που ξεκινούν από γράμματα του ελληνικού αλφάβητου.

Σε κάθε σχολείο κληρώθηκε ένα γράμμα και οι μαθητές έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και μασκαρεύτηκαν αναλόγως.

Στην «Αλφαβητοπαρέλαση» συμμετείχαν σχολεία κι από άλλους Δήμους του Νομού Καβάλας, καθώς και ομάδα καρναβαλιστών από την Ξάνθη, αλλά και παιδιά από τη δομή μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου με την ομάδα του Συλλόγου Artattack.

Στην μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση συμμετείχαν το Ειδικό σχολείο, τα δημοτικά σχολεία του Αμυγδαλεώνα, του Ζυγού, της Νέας Καρβάλης, του Παληού, του Οφρυνίου, της Νέας Περάμου, των Ελευθερών, του Ποδοχωρίου, του Θεολόγου-Ποτού Θάσου και όλα τα δημοτικά σχολεία της Καβάλας.

ΦΩΤΟ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑