Ειδήσεις

Published on April 27th, 2023 | by paggaiorama

0

Το ΓΕΩΤΤΕ ΑΜ για τα de minimis

Από το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι με το ΦΕΚ 2762/Β/26-4-2023 (συνημμένα) οι αμπελουργοί των ΠΕ Καβάλας και Σερρών μετά από αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας προς τον τότε Υπουργό ΥΠΑΑΤ (6/11/20 , Αριθ. Πρωτ. 390, δείτε συνημμένα) δικαιούνται και θα τους χορηγηθεί ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για το έτος 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαναφερθέν αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, εκτενώς και επαρκώς τεκμηριωμένα, τονίζεται η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης τόσο των επιτραπέζιων σταφυλιών όσο και των επιτραπέζιων ελιών τύπου Χαλκιδικής που καλλιεργούνται στις ΠΕ Καβάλας και Σερρών. Δυστυχώς οι επιτραπέζιες ελιές δεν θα τύχουν παρόμοιας οικονομικής ενίσχυσης.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Πολιτεία για τις ενέργειες της, καθώς και όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμαν στον δίκαιο αυτό αγώνα.

Έστω και καθυστερημένα η Ελληνική Πολιτεία ικανοποιεί την επιβεβλημένη ανάγκη αποζημίωσης των ανωτέρω αμπελοκαλλιεργητών, οι οποίοι υπέστησαν μείωση στο εισόδημά τους λόγω της πανδημίας covid-19.

Το χρηματικό ποσό της αποζημίωσης ανά στρέμμα δεν αναπληρώνει την πραγματική απώλεια εισοδήματος αυτών των ανθρώπων, αλλά σίγουρα είναι μια ανακούφιση.

Αντίστοιχα έγινε νέο αίτημα από το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ (25/1/23 , Αριθ. Πρωτ. 31, δείτε συνημμένα) για την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών των ΠΕ Καβάλας και Σερρών, για το έτος 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Ευελπιστούμε στα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελληνικής Πολιτείας.

Η ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και τα μέλη του Γεωτεχνικοί θα συνεχίσουν να συνδράμουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, με υπευθυνότητα και την αναγκαία σοβαρότητα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑