ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on September 17th, 2022 | by paggaiorama

0

Τα Τενάγη σε έκθεση του Στράτου Καλαφάτη!

Η γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 7 μ.μ. – 10 μ.μ.

Μετά από τις πολύ σημαντικές εκθέσεις, “Άθως / Τα Χρώματα της Πίστης” και “Αρχιπέλαγος”, ο Στράτος Καλαφάτης, με αφετηρία την ιστορική φράση “Οψόμεθα εις Φιλίππους” μας προσκαλεί στο νέο του ταξίδι, στα Τενάγη του Παγγαίου, ένα αρχαίο μνημείο, ένα πεδίο μαχών αλλά και τόπο καταγωγής του. Στη νέα ενότητα έργων που θα παρουσιάσει στην γκαλερί Bernier/Eliades, o Καλαφάτης χρησιμοποιεί τα ίχνη της ιστορίας σαν συνδετικό κρίκο, για να ανιχνεύσει την ενεργή παρουσία του παρελθόντος στην σημερινή πραγματικότητα. Συνδέει παλιές αναζητήσεις με καινούργιες επιθυμίες, σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της σχέσης του τοπίου με την ταυτότητα.


Ο ίδιος λέει για τον τόπο και την έκθεση: “Εκεί στην Ηδωνίδα γη, όταν πέσει το φως, ο Λυκούργος, ο Ορφέας, ο Διόνυσος και η Περσεφόνη συναντούν τους εμπόρους, τους στρατιώτες, τους εργάτες, τους βοσκούς, τους ποιητές, τους γυρολόγους τους πρόσφυγες και τους φυγάδες που ξαποσταίνουν στον κάμπο. Και όσο βραδιάζει στα λασπόλουτρα, στο στρατόπεδο του Βρούτου, η νύχτα μετατρέπεται σε πηλό για να σκεπάσει τις πληγές της μεγαλύτερης εμφύλιας σύγκρουσης που άλλαξε την ιστορία του κόσμου”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑