Ειδήσεις

Published on June 17th, 2023 | by paggaiorama

0

Τι λέει ο Γίγαντας Γιάννης…

ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ….

ΕΥΟΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΝΑΓΗ – ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΦΡΩΝ

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου και ειδικότερα τον αγροτικό κόσμο ότι το έργο του καθαρισμού των Τεναγών Φιλίππων βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Ειδικότερα, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για τον καθαρισμό των τάφρων στα Τενάγη Φιλίππων με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκ. €, έχει διάρκεια ολοκλήρωσης 3 χρόνια και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχο έχει τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των βασικών συμβαλλουσών τάφρων στα Τενάγη Φιλίππων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στα αγροκτήματα του Παγγαίου και των Φιλίππων.

Πιο συγκεκριμένα, καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα της κεντρικής τάφρου στις περιοχές Γεωργιανής, Αντιφιλίππων, Ελευθερουπόλεως, Αμισιανών, Πολύστυλου, Κρηνίδων, Καλαμπακίου, Φωτολίβους και Συμβολής Σερρών. Εργασίες καθαρισμού θα γίνουν επίσης στα τρικάναλα Λυδίας και Πολύστυλου και στα κάθετα κανάλια, ενώ συμπληρωματικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θυρόφραγμα της Νικήσιανης και στην καταποντισμένη γέφυρα Παλαιοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των Τεναγών αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές μου ήδη από την πρώτη κοινοβουλευτική του θητεία, ενώ τη περασμένη τετραετία είχα πετύχει την έγκριση δέσμευσης ποσού 1.000.000€. Επίσης, οι ενέργειες μου επέφεραν το Μάιο του 2020 τη δέσμευση ποσού 200.000,00 ευρώ (αριθμ.πρωτ. Δ19/1139/25.5.2020) για αντιπλημμυρικά/αποστραγγιστικά έργα στην περιοχή. Πρόκειται για αποτέλεσμα συνεχών πιέσεων, συναντήσεων, κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αλλά και της αγαστής συνεργασίας που ανέπτυξα με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε εδώ σχετικές ανακοινώσεις:https://www.gpasxalidis.gr/…/730-egkrisi-1-000-000-evro…https://www.gpasxalidis.gr/…/392-egkrisi-200-000-00…

Καταλυτική ήταν η συνάντηση μου με τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 8 Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλυσα το ζήτημα των Τεναγών και παρέδωσα προτάσεις προς μία οριστική επίλυση, τις οποίες είχα συντάξει με τη βοήθεια ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν η έγκριση του ποσού του 1.000.000 ευρώ για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων των Τεναγών Φιλίππων, δυνάμει της οποίας υπεγράφη η εν λόγω σύμβαση.https://www.gpasxalidis.gr/…/634-synantisi-me-ton…

Θερμές ευχαριστίες προς τον πρώην Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα είναι ξανά Πρωθυπουργός μετά τις επερχόμενες εκλογές, τον πρώην Υφυπουργό Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη και τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Στέφανο Λέκκα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αντώνιο Κοτσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Αλέξη Πολίτη, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Καβάλας, καθώς και τους αγρότες κ. Στέλιο Μακρίδη, κ. Μίμη Παπαθανασίου, κ.Νικόλαο Σπίνο και κ.Μάριο Τσιπουρόπουλο για την συμπαράστασή τους και για την επιμονή τους στην επιλογή της συμμετοχής της βυθοκόρου στη διενέργεια των εργασιών καθαρισμού.

Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί το επιστέγασμα των αδιάκοπων προσπαθειών μου. Το έργο αυτό θα δώσει μια νέα πνοή στον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Θα συνεχίσω να προσπαθώ για τα ανοιχτά ζητήματα στη περιοχή των Τεναγών.

Σχέση εμπιστοσύνης, Αγώνας διαρκής….”

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ…..


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑