Ειδήσεις

Published on March 16th, 2024 | by paggaiorama

0

Βροχές στο Παγγαίο αύριο Κυριακή…

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ

Καιρός με «τρία πρόσωπα» από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα. Η αστάθεια που έχει αρχίσει από χθες, περιορίζεται λίγο σήμερα, Σάββατο έως το απόγευμα, εξαπλώνεται ξανά την Κυριακή της Αποκριάς και περιορίζεται εκ νέου την Καθαρά Δευτέρα.

Με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένεται να κυλήσει η Κυριακή της Αποκριάς (17/03), ενώ ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος την Καθαρά Δευτέρα (18/03), όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά, η Κυριακή αναμένεται να αρχίσει με ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα και μετά θα συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Κρήτη.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z14k2g1nhsp&playlistId=v-czuwc42kyjsxΕπίσης, την Καθαρά Δευτέρα (18/03) αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες, αφού η αστάθεια θα περιοριστεί προς το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι στα 6-7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr /Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι του Σαββάτου 16/03 έως το βράδυ της Κυριακής 17/03.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται τις  πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 16/03 και της Κυριακής 17/03.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024

  • Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.
  • Η ορατότητα τις πρωινές βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2024

  • Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
  • Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά.
  • Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑