Ειδήσεις

Published on June 29th, 2022 | by paggaiorama

0

Η διοίκηση Αναστασιάδη ψάχνει σωσίβιο να πιαστεί…

Και ο Θανάσης Φιλόσογλου έκανε μια ανάρτηση για τις ζημιές στον Δήμο Παγγαίου σημειώνοντας ότι: «Η κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο της Δ.Ε Ορφανού του Δήμος Παγγαίου είναι πραγματικά τραγική.

Η κυβέρνηση με συγκεκριμένες ενέργειες θα πρέπει να βοηθήσει τους αγρότες να επιβιώσουν, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα κτήμα τους για την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα υπενθυμίζω ότι 2019 ο Νομός Χαλκιδικής αποζημιώθηκε από τον ΕΛΓΑ με 520€ ανά στρέμμα χωρίς το ΦΠΑ, όπου εκείνη την χρονιά οι αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής έλαβαν το μέγιστο της αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για τα χαλαζοχτυπημένα δέντρα, ενώ επάνω στα δέντρα υπήρχε αρκετή παραγωγή για συγκομιδή, που όμως ήταν χαλαζοχτυπημένη.

Η περίπτωση του Δ. ΠΑΓΓΑΙΟΥ είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η σφοδρότητα του χαλαζιού σε συνδυασμό με τον αέρα ήταν τέτοια που ο καρπός τον δέντρων βρίσκεται στο έδαφος και δεν είναι δυνατή η συγκομιδή του.

Συνεπώς μια από τις ενέργειες που πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ χωρίς καθυστερήσεις είναι η αλλαγή του μέγιστου της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.

Θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν στο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς καθώς και στην Γραμματεία Αγροτικών Θεμάτων της Ν.Δ Ανδρέας Κερασαρίνης…»

Η μνημειώδης απάντηση του αντιδημάρχου Παγγαίου Ανδρέα Καλλινικίδη της διοίκησης Αναστασιάδη….που ουσιαστικά αποποιείται τις ευθύνες τις για τα όσα συμβαίνουν στα Τενάγη και στην Πιερία Κοιλάδα

«Θανάση εάν όλοι ΜΑΖΙ γίνουμε ΕΝΑ σώμα χωρίς μικρό εγωισμούς και χωρίς μικροπολιτικές ,από τον ποιο μικρό Αγρότη μέχρι τον οποιοδήποτε πολιτικό ,που θέλει πραγματικά να βοηθήσει σε αυτήν εδώ την καταστροφή, για την καλύτερη αποζημιώσει, γιατί πλέων σε όλο τον Δήμο θα υπάρχει από τον κλάδο μας θέμα επιβιώσεις ,και όχι μόνο γιατί όλοι ξέρουμε πως είμαστε μια αλυσίδα, αλλά θα πρέπει να γίνει εχθές κάτι για τα Τεναγη που20 χρόνια χορτάσαμε λόγια, και να γίνει εχθές ένα πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας σε όλο τον νόμο μας ,γιατί του χρόνου ψεύτης να βγω πάλι τα ίδια θα λέμε!!! καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους που παλεύουν για τα αυτονόητα!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑