Ειδήσεις

Published on September 16th, 2023 | by paggaiorama

0

Εξιχνίαση οκτώ απατών στην περιοχή Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οκτώ υποθέσεις απατών εκ των οποίων έξι τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-07-2023 έως 10-09-2023 σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Κατερίνης, της Λαμίας, του Βόλου και των Τρικάλων.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Κατερίνης, Λαμίας και Βόλου, του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων, εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί από τους δράστες εγκληματική ομάδα και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπάτησαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης αντίστοιχα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, η μία δράστιδα μετέβαινε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είτε στις οικίες τους είτε σε προκαθορισμένο σημείο όπου και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα.

Την 15-9-2023 το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Προμαχώνα, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας η ανωτέρω αλλοδαπή δράστιδα, η οποία οδηγώντας το ίδιο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό μετέβη στο εν λόγω Σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στην Χώρα και συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης Ελληνικών Δικαστικών Αρχών για το αδίκημα της απάτης.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, η δράστιδα ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται, διέπραξαν στις προαναφερόμενες περιοχές 6 τετελεσμένες απάτες και δύο σε απόπειρα, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 81.050 ευρώ και τιμαλφή.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δύο  κινητά τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑