Ειδήσεις

Published on October 10th, 2022 | by paggaiorama

0

Η Ακτή Οφρυνίου γίνεται must τόπος παραθερισμού!

Όπως σημειώνει η Μαρία Αραμπατζή στην Μακεδονία της Κυριακής, «Η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα έφτασε στο 100%. Δεν έβρισκες δωμάτιο ούτε για αστείο», ανέφερε ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Παραλίας Οφρυνίου, Ηλίας Αντωνίου. 

Ο τουρισμός της περιοχής βίωσε μια πάρα πολύ καλή χρονιά μετά από δύο στάσιμα, λόγω πανδημίας, χρόνια.

ilias-antonioy-1.jpg

«Φέτος ήταν το κάτι άλλο, υπήρχε πολύ κίνηση και ο κόσμος ανακυκλώνονταν συνέχεια» είπε ο κ. Δημήτρης Λάρος ιδιοκτήτης ταβέρνας.  «Δεν προλαβαίναμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Πότε πιάναμε δουλειά πότε σχολούσαμε, κάνεις δεν καταλάβαινε τίποτα με τον πανικό που επικρατούσε όλη μέρα» δηλώνει η Σοφία Παρασκευοπούλου ιδιοκτήτρια μπιτς μπαρ.

Οι επιχειρηματίες είδαν τα έσοδα στα ταμεία τους να αυξάνονται και να ξεπερνούν ακόμη και αυτά του 2019, της χρονιάς ρεκόρ, όπως λένε οι ίδιοι , για τον τουρισμό που είχε η παραλία. 

«Η αύξηση της πελατείας μας ήταν τουλάχιστον 20%», επισήμανε ο Γιώργος Μιχαηλίδης υπεύθυνος καφέ-νυχτερινού κέντρου.

«Το φετινό καλοκαίρι ήταν μια ειδική χρόνια. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα θα φανεί την επόμενη χρονιά. Εάν το 2019 είχαμε φτάσει σε ένα Χ ποσοστό, δεν μπορούμε να πούμε ότι τώρα το 2022 πάμε κατά συνέχεια του 2019. Η πανδημία μας μηδένισε, είναι πιο σωστό να βάλουμε τη χρονιά 2022 ως ορόσημο και από εδώ και πέρα να πάμε συγκριτικά για να βλέπουμε τις επόμενες χρονιές.

Είναι λίγο μπερδεμένη αυτή τη στιγμή η στατιστική εικόνα, δεν έχουμε όμως αλλά νούμερα, οπότε θα πάρουμε ως γνώμονα το 2019, θα βαδίσουμε σύμφωνα με αυτά που έχουμε και το 2022 θα θεωρηθεί ως μια επιτυχημένη χρονιά», δήλωσε ο κ. Αντωνίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑