Ειδήσεις

Published on September 3rd, 2023 | by paggaiorama

0

Θα περάσει και από το Παγγαίο το Brevet Φιλίππων

ΓΙΑ 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Επιστημονικής Ομάδας «Οψόθεμα εις Φιλίππους» και τον  Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας, η ποδηλατική διάσχιση «Brevet Φιλίππων – Brevet Fillipi».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση ενός μεγάλου ποδηλατικού γύρου, ο οποίος έχει αφετηρία και τερματισμό στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και διασχίζει 7 Δήμους και 20 τοπικούς οικισμούς (Δήμο Καβάλας, Δήμο Δράμα, Δήμο Δοξάτου, Δήμο Προσοτσάνης, Δήμο Παγγαίου, Δήμο Αμφίπολης και Δήμο Νέας Ζίχνης).

Πρόκειται για ένα ίχνος ποδηλατικής διαδρομής, το οποίο ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης.

Η Ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), για αυτό επιλέχθηκε να γίνει εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κοντά στην ημερομηνία της τελικής μάχης, στις 21 Οκτωβρίου. Η Μάχη των Φιλίππων, ως παγκοσμίου φήμης γεγονός, οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα.

Αν το δούμε με αριθμούς, η ποδηλατική διαδρομή διασχίζει 8.000 χρόνια πολιτισμού σε 210 χιλιόμετρα, ενώ έχει κανείς την αίσθηση ότι ποδηλατεί στα χνάρια του Διονύσου, του Φιλίππου Β’, του Ιουλίου Καίσαρα και του Αποστόλου Παύλου.

Να σημειωθεί επίσης, ότι το πρωί και το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου, θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά καθώς και δωρεάν ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑