ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on August 19th, 2022 | by paggaiorama

0

Βιβλιοφωλιές για Βιβλιόφιλους στη Νικήσιανη…

Μια ξεχωριστή και εποικοδομιτική δράση φιλαναγνωσίας που ξεκινά στη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου και εύχονται οι δραστήριοι εμπνευστές της, σύντομα να υιοθετηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Το Σαββάτο, στις 20 Αυγούστου 2022 και ώρα 8 μ.μ., τρεις μικρές δανειστικές – ανταλλακτικές βιβλιοθήκες ξεκινούν τη λειτουργία τους.

Τρία πολύχρωμα κουτάκια, που μοιάζουν από μακριά σαν φωλιές, θα στηθούν στις πλατείες του χωριού (Δημαρχείου, Θωμά Μπρούσα και Αθ. Κοντούδη), με στόχο το μοίρασμα και το ταξίδι των βιβλίων εντελώς δωρεάν.

Μέσα σε αυτά τοποθετεί όποιος θέλει ένα δικό του βιβλίο, που θέλει να το μοιραστεί με άλλους και λαμβάνει κάποιο άλλο που ήδη έχει αφήσει κάποιος άλλος. Έτσι η γνώση μεταφέρεται και εξαπλώνεται σε περισσότερους ανθρώπους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αξίζει τον κόπο να υποστηριχτεί.

Με σύνθημα «Τα βιβλία όσο αλλάζουν χέρια τόσο πιο πολύτιμα γίνονται», δημιουργήσαμε αυτές τις «βιβλιοφωλιές», σηματοδοτώντας μία διαδρομή ανάγνωσης από μικρούς και μεγάλους.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 20-8-΄22 και ώρα 8 μ.μ. (στο πρώην Δημαρχείο) για να γεμίσουμε βιβλία τις βιβλιοφωλιές που θα τα απολαύσουν οι φίλοι μας κι όλοι οι συνδημότες μας.

Οι «βιβλιοφωλιές» αυτές ας γίνουν πηγή έμπνευσης όλων και ας γίνουν το σήμα κατατεθέν της Νικήσιανης.

Για την υλοποίηση των βιβλιοφωλιών απλώχερα δόθηκε το μεράκι και τη δεξιοτεχνία του μαραγκού – επιπλοποιού κ. Χρόνη Κωνσταντινίδη και η εθελοντική προσφορά της κ. Θεοδώρας Κούκου, μιας από τις καλλιτέχνιδες της Νικήσιανης.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:

– Εμείς “Εθελοντούμε” και Βιβλιοφωλιές δημιουργούμε !!!

– Για να μπορούν τα βιβλία να ταξιδεύουν και να σε ταξιδεύουν !!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑