Ειδήσεις

Published on February 28th, 2024 | by paggaiorama

0

Το μέλι του Βαγγέλη ταξιδεύει

Η αγάπη ενός νεαρού για τη μελισσοκομία μετουσιώθηκε σε επάγγελμα. Ο 27χρονος Βαγγέλης Θεοδωρακίδης ασχολείται με τη μελισσοκομία, ήδη από έξι ετών και μετά από 21 χρόνια συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά, στη Μεσορόποη Καβάλας.

Ο 27χρονος γεωπόνος και μελισσοκόμος μιλά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πως έκανε τα πρώτα του και ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία.

«Δουλεύω 300 μελίσσια αυτή τη στιγμή, έχω μάθει τα περισσότερα μυστικά από το θείο μου και από επαγγελματίες μελισσοκόμους που έτυχε να συνεργαστώ και εδώ και στο εξωτερικό. Το έκανα για να «κλέψω» μυστικά από την εκάστοτε περιοχή, διότι αλλιώς δουλεύεται εδώ και αλλιώς στη Νότια Ελλάδα. Την περασμένη χρονιά τρυγήσαμε μέλι από πεύκο από τη Θάσο με διάφορα βότανα, τρυγήσαμε μέλι στην αλπική ζώνη του Παγγαίου, στη συνέχεια μεταφέραμε τα μελίσσια στην ορεινή Χαλκιδική. Φέτος σκοπεύουμε να μεταφέρουμε τα μελίσσια μας στο Άγιο όρος, είναι άκρως παρθένο το δάσος της καστανιάς εκεί, θα είναι ένα εκλεκτό προϊόν», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

πηγη: ΕΡΤ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑