Ειδήσεις

Published on August 19th, 2023 | by paggaiorama

0

Φισκάραμε από τουρίστες, αλλά… έχουμε δρόμο!

ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΣΜΠΟΤΗ ΑΛΛΆ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Αυξημένη κατά 30% είναι η κίνηση αυτό το καλοκαίρι στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Η επιθυμία πολλών Βαλκάνιων να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αλλά και η αγορά εξοχικών κατοικιών τα τελευταία χρόνια σε Χαλκιδική, Στρυμονικό κόλπο και Καβάλα συνέβαλε σε αυτό, ενώ φέτος υπήρχε πολύ μεγαλύτερη κίνηση από τουριστικά λεωφορεία σε σχέση με πέρυσι, τα οποία μετέφεραν εκδρομείς από Ρουμανία και Ουκρανία.

Η καταστροφή από τη Ρωσία του φράγματος της Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία  και οι μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές συνέπειες, που θα προκληθούν από αυτό έκαναν πολλούς, κυρίως Ρουμάνους, να αποφύγουν τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και να επιλέξουν την Ελλάδα, Θάσο και Χαλκιδική, για τις διακοπές τους.

Επίσης από το τελωνείο του προμαχώνα πέρασαν και πολλοί από Ουκρανία και Ρουμανία, που επέλεξαν για οικονομικούς λόγους, για διακοπές την Αλβανία.

Όσον αφορά την αναμονή στο τελωνείο οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, αφού ο μέγιστος χρόνος αυτής είναι τα τριάντα με σαράντα λεπτά, εκτός αν προκύψουν γεγονότα όπως πρόσφατα με τα οπαδικά και τους ελέγχους που γινόταν για Κροάτες.

Η κίνηση αναμένεται να παραμείνει αυξημένη μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και το Σεπτέμβριο αφού στη φετινή 87η Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα θα είναι η Βουλγαρία, η οποία θα εκπροσωπηθεί στο ανώτατο πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο, αφού θα επισκεφθούν την Έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας όπως και πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και Βούλγαροι πολίτες.

ΑΣΤΟΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΣΜΠΟΤΗ

Από αυτή την κάθοδο των Βαλκανίων γειτόνων μας η περιοχή του Παγγαίου είναι ωφελημένη, αλλά σε σημείο να ικανοποιεί σε πληρότητες την μικρή δυναμικότητα που έχει ανάλογα με τις δυνατότητές της…

Ακόμη η περιοχή του Παγγαίου ειναι μακράν από το τουριστικό θαύμα.

Βέβαια σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης ανέφερε ότι από το μεγάλο αυτό ρεύμα τουριστών οφελείται και η ενδοχώρα του Παγγαίου δηλαδή οι μικροί ξενώνες σε Μουσθένη, Μεσορόπη, Νικήσιανη και Ελευθερούπολη προφανώς.

Ο κύριος Μποσμπότης ανέφερε ότι η Ελευθερούπολη έχει ένα ξενοδοχείο και τρία AirBnB και προφανώς είναι γεμάτα να υποθέσουμε; Μια ερώτηση στο μοναδικό ξενοδοχείο που έχει η Ελευθερούπολη, στο Δασικό Χωριό και στους ξενώνες που προαναφέραμε θα σας πείσουν για τις πενιχρές πληρότητες που έχουν όλο το καλοκαίρι.

Άρα η ενδοχώρα έχει ακόμη πολύ δρόμο για να δεχθεί το τουριστικό ρεύμα και καλή η προσπάθεια από τον κύριο Μποσμπότη, αλλά δεν έχει σενάριο!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑