ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on December 2nd, 2022 | by paggaiorama

0

Αέρα από το Φαλακρό που πας για το Παγγαίο…

Με ένα υπέροχο τραγούδι για τη Δράμα, κυκλοφόρησε πρόσφατα το μουσικό project του Δραμινού, μουσικοσυνθέτη – στιχουργού και παιδαγωγού, Κωνσταντίνου Συμεωνίδη.

Το νέο του τραγούδι για τη Δράμα, ερμηνεύεται από το μουσικό σχήμα «Μελήδε», το οποίο έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει ο Κ. Συμεωνίδης, την ενορχήστρωση έχουν κάνει οι Παναγιώτης  Παναγιώτης Νταβέλος και Νίκος Σπυρόπουλος και παίζουν οι μουσικοί:

Τραγούδι: Σταύρος Γιαγκούλης – Μπάσο: Φώτης Μυλωνάς – Πλήκτρα: Παναγιώτης Νταβέλος – Ούτι: Κυριάκος Καλαϊτζίδης – Βιολί: Κυριάκος Πετράς – Λαούτο: Κυριάκος Ταπάκης – Video Editing by Kyprianos (InSideOut Studio) © Produced by Evangelos Kolokotronis

Στο νέο μουσικό project, περιέχονται πέντε βιωματικά τραγούδια με θέμα τον ανεκπλήρωτο έρωτα, τη φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις και το δεσμό με τη γενέτειρά του, Δράμα.

Ο δημιουργός τα τελευταία χρόνια ζει στη μαγευτική Μήλο αλλά τρέφει πάντα βαθιά αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσε.

Το τραγούδι «Δράμα των ψηλών βουνών» ο Κ. Συμεωνίδης το αφιερώνει στη γενέτειρά του και πηγάζει από τη συγκίνηση που του προκαλούν οι ομορφιές της και κυρίως τα ψηλά βουνά και τα ποτάμια της. Αναφέρεται και στη Χαριτωμένη, το χωριό που φιλοξένησε τους πρόσφυγες συγγενείς του, που ήρθαν το 1922 από την περιοχή της Προύσας.

Οι στίχοι του τραγουδιού

Παρακάτω αναφέρονται οι στίχοι του τραγουδιού για τη Δράμα, τους οποίους ευγενικά μας έστειλε ο κ. Συμεωνίδης, τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνέντευξη αυτή:

[Αγέρα απ’ το Φαλακρό / που πας για το Παγγαίο / στείλε της μάνας γης φιλία / στο Νότο στο Αιγαίο. // Μενοίκιο κράτος το χιονιά / στην κορυφή ασπρισμένη / να λάμψει μέσ’ στη ρεματιά / και  η Χαριτωμένη. // Μέσα απ’ τα σπλάχνα / άντλησε Αγγίτη τη δροσιά μου ./ στεγνή βραδιά να μη θωρώ / ποτέ στα όνειρά μου. // Στείλε με ορμή / στο Αιγαίο πια / Νέστο μου τα παιδιά σου / και κρύψε μέσα στο βυθό / όλα τα κρίματά σου. //

ΡΕΦΡΕΝ: Θάλασσα των Σαργασών / Δράμα των ψηλών βουνών.]

πηγη: Πρωινός Τύπος Δράμας

Ο σύνδεσμος στον οποίο μπορεί κανείς να βρει και να ακούσει το υπέροχο αυτό τραγούδι είναι: https://www.youtube.com/watch?v=Vi7pNxcCwGA


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑