Ειδήσεις

Published on January 21st, 2024 | by paggaiorama

0

Ο Στ. Μωραίτης στα Κέρινα Ομοιώματα του Κοκκινίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος των ΕΒΕ ΑΜΘ Σ. Μωραίτης, μας γνώρισε ότι βρέθηκε  στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Ελευθερούπολη, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θυμίζοντάς μας ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μπορεί να γίνει ένας πανέμορφος τουριστικός προορισμός.

Ο Σ. Μωραίτης ως θεσμικό πρόσωπο, μετά και την αναβάθμιση του σε θεσμικό πρόσωπο όλης της Περιφέρειας, είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη αναφορικά με την εξωστρέφεια της ΑΜΘ που είναι η πολιτική του γραμμή, με αναρτήσεις του όπως αυτές που γίνονται για το Πόρτο Λάγος, τις ομορφιές του Νέστου Ποταμού, σήμερα με το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων στην Ελευθερούπολη, όπου είναι δεν είναι σίγουρο αν επισκέφθηκαν αυτόν τον υπέροχο χώρο πολιτισμού το 1/100 των σχολείων της επικράτειας ή κύριος είδε αν το επισκέφθηκαν πολίτες της ΑΜΘ και κυρίως αν έχουν γνώση για την ύπαρξη του. Μήπως τελικά να τον μιμηθούν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της επικράτειας μπας και αντιληφθούν πρώτα οι ντόπιοι για τους θησαυρούς που κρύβονται στον τόπο μας και μετά να τους μεταλαμπαδεύσουν στους επισκέπτες;

Μήπως τελικά πρώτα οι πολίτες της ΑΜΘ να μάθουν τον τουριστικό θησαυρό που διαθέτουμε; Αλήθεια πώς μπορούν οι τοπικοί παράγοντες να περάσουν με εκδηλώσεις στους πολίτες τα όμορφα πράγματα που κρύβει η κάθε γωνιά της περιφέρειας ΑΜΘ;

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σ. Μωραίτης στην ανάρτηση του: Σήμερα επισκέφθηκα το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Εκπληκτικού Καλλιτέχνη Θεοδώρου Κοκκινίδη στην κηπιά, καβάλας!!!!! Ένας νέος άνθρωπος με μουσικές σπουδές, Ζωγράφος, κατασκευαστής κέρινων ομοιομάτων, με υψηλή κουλτούρα και ποιότητα.

Ότι και να γράψω δεν θα μπορέσω να αποδώσω, το εκπληκτικό έργο που έχει δημιουργήσει, αυτός ο εκπληκτικός καλλιτέχνης!!!!!

Θερμά συγχαρητήρια!!!

Έμεινα έκπληκτος!!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑