Ειδήσεις

Published on January 31st, 2024 | by paggaiorama

0

Πρασίνισε από αγρότες του Παγγαίου η πίτα του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Για τους αγρότες και το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Όπως ανέφερε “είχαμε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους αγρότες και με την συμμετοχή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Σπυρόπουλο.

Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν στην Καβάλα και το καλοκαίρι του 2022 με τις πρωτοφανείς τότε καταστροφές από την θεομηνία και την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή και τις συνέπειες που υφίστανται ακόμη και σήμερα οι αγρότες, τις γνωρίζει καλά.

Συμμετείχε ο κ. Γρηγόρης Τιμοσίδης που είναι Γραμματέας του Αγροτικού με πανελλαδική δραστηριότητα, και ο Λεωνίδας Παππάς και η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, ήτοι ο κ. Τσικρικώνης, ο κ. Πατέρας, ο κ. Γρουζούδης, ο κ. Καψάλης, και ο κ. Πακαταρίδης.

Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για θέματα που αυτό τον καιρό πιέζουν τους αγρότες και τον αγροτικό κόσμο και αφορούν στην περιοχή αλλά και είναι και γενικότερης περιγραφής και υπόστασης.

Είναι το τεράστιο κόστος που αφορά στα γεωργοεφόδια, τα λιπάσματα, την ενέργεια, το πετρέλαιο κίνησης μια και όλα αυτά έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, σε πείσμα των αγροτικών αγαθών που παράγει η περιοχή και όχι μόνο που παραμένουν καθηλωμένα σε τιμές, ενώ στο ράφι έχει διπλασιασθεί η τιμή τους για 2-3 χρόνια μέσα από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό” σχολίασε.

Τα ζητήματα που τέθηκαν ο κ. Σπυρόπουλος οργανωμένα θα τα καταθέσει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ώστε να αναδειχθούν και μέσα από την Οργανωμένη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

“Είναι δικαιολογημένα τα παράπονα, οι αιτιάσεις, οι διαμαρτυρίες των αγροτών, και αυτό φαίνεται και σε πανελλαδικό επίπεδο αυτές τις ημέρες με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οπότε κάτι πρέπει να γίνει και με τις κινητοποιήσεις του πολιτικού κόσμου μια και κάθε φορά όταν βρισκόμαστε εμπρός σε ένα πρόβλημα αξεπέραστο και τετελεσμένο τότε αποφασίζουμε να καταπιαστούμε συνολικά, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι διαχρονικά τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και οφείλουμε να δούμε γιατί δημιουργήθηκαν.

Άλλωστε έχουμε νέα δεδομένα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και ως ένα βαθμό πρέπει να δούμε τη νέα πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, οι οποίοι θα τολμήσω να πω ότι “πιάστηκαν στον ύπνο”. 

Ο ίδιος τόνισε  ότι η κοπή της βασιλόπιτας για το τοπικό ΠΑΣΟΚ ήταν ξεχωριστή, από πλευράς συμμετοχής, θέρμης και πίστης αλλά και αισιοδοξίας την τελευταία 15ετία!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑