Ειδήσεις

Published on April 29th, 2024 | by paggaiorama

0

Εγκαίνια Ι. Ναού Αγίου Λαζάρου στο Ελαιοχώρι

Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, τα εγκαίνια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού του Αγίου Λαζάρου Ελαιοχωρίου Παγγαίου.

Την παραμονή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών λειψάνων και τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού έγινε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως π. Αθανάσιο Παπαδάκη η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων τα οποία και εναποτέθηκαν εις την Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της μεταφοράς των Σεπτών Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στο τέλος της ακολουθίας άρχισε η ακολουθία των εγκαινίων, με τη λιτανεία των ιερών λειψάνων γύρω από το Ναό, από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένον υπό Ιερέων της Μητροπόλεως.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και εφημέριος της ενορίας Ελαιοχωρίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανεγέρσεως και αποπερατώσεως του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού του Αγίου Λαζάρου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της προτάσεως του εγκαινιασμού του.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πατέρα Αθανάσιο για την πολυετή διακονία του και υποδειγματική εργατικότητα του, τόσο στην ενορία του Ελαιοχωρίου όσο και στην Ιερά Μητρόπολη. Τέλος ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους όσους συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑