ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on February 9th, 2023 | by paggaiorama

0

Στο Παγγαίο θα πιείς το καλύτερο κρασί!

Ζούμε σε μια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου. Μπορεί πολλές φορές ν’ αντιδρούμε με όσα συμβαίνουν γύρω μας στην καθημερινότητά μας, αλλά όλοι συμφωνούμε πως τόσα πολλά μαζεμένα όπως βουνά, θάλασσες, κοσμοπολίτικα νησιά και ορεινά γραφικά χωριουδάκια σε συνδυασμό, δεν τα βρίσκουμε συχνά. Δεν είναι μόνο αυτά αλλά μέσω αυτών κι όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού οι οποίες τα τελευταία χρόνια κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Κι επειδή κι ως τουρίστες όλοι μας έχουμε γίνει πιο απαιτητικοί στις εμπειρίες μας, αναζητάμε συνεχώς να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα. Θρησκευτικός, ιαματικός, περιπατητικός, οινοτουρισμός είναι μερικές από αυτές. Ιδιαίτερα όμως στη τελευταία θα σταθούμε σήμερα, όχι μόνο γιατί «οίνος ευφραίνει καρδίαν», αλλά γιατί είμαστε περήφανοι που η χώρα μας διασχίζεται από τους Δρόμους του Κρασιού, χτίζοντας ένα όνομα και φέρνοντας τα ελληνικά κρασιά μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο.

Η αμπελουργική παράδοση είναι διασκορπισμένη σε όλη την Ελλάδα.

Από Αρχαιοτάτων χρόνων, είμαστε η χώρα του Διόνυσου, των πανηγυριών και της παράδοσης. Ειδικά το Παγγαίο με τον Διόνυσο είχε σύνδεση από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οι δρόμοι του κρασιού φτιάχτηκαν για όλους αυτούς συν έναν παραπάνω λόγους.

Να μας οδηγήσουν μέσω διαδρομών σε περιοχές που φημίζονται για την παραγωγή των κρασιών γνωρίζοντας παράλληλα και την ιστορία της κάθε περιοχής και να μας μάθουν τις διαδικασίες παραγωγής μέσω των επισκέψεων οινοποιείων και των ξεναγήσεων σ’ αυτά από ειδικούς έτσι ώστε ακόμη κι οι λιγότερο γνώστες να έχουμε τη δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με την ελληνική οινοποιεία.

Σήμερα, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε την περιοχή μας το Παγγαίο, όπου θα περπατήσεις, θα γνωρίσεις και θα γευθείς το κρασί μας. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Πόσο περήφανη νιώθω όταν αναφέρω την καταγωγή μου γεννημένη σ’ έναν τόπο ανάμεσα σε αμπελώνες.

Στη κορυφή του Παγγαίου όρους βρισκόταν το φημισμένο ιερό του Διονύσου, που είχαν υπό την επίβλεψή τους οι Σάτρες.

Τα περισσότερα οινοποιεία είναι στις περιοχές Ελευθερών κι Ορφανού. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στο Παγγαίο παράγονται κάποια από τα πιο γνωστά κρασιά της Ελλάδας, ίσως και του κόσμου.

Η αύρα της θάλασσας κι ο ασβεστόλιθος στο χώμα του Παγγαίου δημιουργούν άριστο κλίμα για να ευδοκιμήσουν ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah.

Ξεναγηθείτε στα οινοποιεία της περιοχής κι αφήστε την ιστορία να σας ταξιδέψει.

Γιατί αν δε ζήσετε την εμπειρία της διαδρομής του Παγγαίου, στο όρος που λατρεύτηκε ο Διόνυσος, τότε που θα τη ζήσετε;

Ταρασία Γεωργιάδου – www.pillowfights.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑