Ειδήσεις

Published on July 10th, 2023 | by paggaiorama

0

Ο θάνατος της κτηνοτρόφου στο Ποδοχώρι και το DNA

Η εξέταση DNA καθυστερεί και το μυστήριο του θανάτου 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα δεν ξεδιαλύνει. Αστυνομικοί πιστεύουν ότι την σκότωσε κριάρι…

Η 68χρονη κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρή στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε στην Καβάλα και αρχικά οι στενοί συγγενείς της, ήταν βέβαιοι πως η γυναίκα δολοφονήθηκε. Η έρευνα των αστυνομικών όμως, απομάκρυνε αυτό το εδεχόμενο με αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση να εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα, τη γυναίκα σκότωσε ένα κριάρι. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από την εξέταση DNA που όμως καθυστερεί.

Για την εξέταση DNA έχουν ληφθεί τα απαραίτητα δείγματα, όμως η διαδικασία έχει κολλήσει καθώς για να πραγματοποιηθεί υπάρχει κόστος 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με το proininews.gr, το εργαστήριο του πανεπιστημίου έχει ζητήσει την προεξόφληση του ποσού για να κάνει την ανάλυση και κάπου εκεί η διαδικασία πάγωσε.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας φέρεται να διαβίβασε το αίτημα στην Εισαγγελία της πόλης ώστε να εγκριθεί η δαπάνη. Ενώ πολλοί πίστευαν ότι βρισκόμαστε εν αναμονή του αποτελέσματος, στην πραγματικότητα είμαστε εν αναμονή της έγκρισης για τη δαπάνη των 3.000 ευρώ που θα ξεμπλοκάρει τη διαδικασία.

Εκτός από την εξέταση DNA, αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη κτηνιάτρου, προφανώς στο κριάρι και μια σειρά από άλλες εξετάσεις από ιατροδικαστές. Όλα αυτά δείχνουν ότι το μυστήριο που καλύπτει τις συνθήκες θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

«Δεν γνωρίζω τι έγινε και περιμένω και εγώ να μάθω. Η γυναίκα μου είχε αργήσει να επιστρέψει απο τα ζώα εκείνο το απόγευμα και ανησύχησα. Πήγα τότε στο μαντρί. Τα πρόβατα ήταν έξω και τα μάζεψα. Φώναζα και δεν μου απαντούσε» λέει αρχικά ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας στο newsit.gr και συνεχίζει:

«Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει χωρίς να τα μαζέψει. Φωναξα τον ανιψιό μου και αρχίσαμε να την ψάχνουμε. Πήραμε απο πίσω απο το μαντρί και ο ανιψιός μου άρχισε να μου λέει σοκαρισμένος να πλησιάσω γιατί οπως μου είπε μάλλον ήταν εκεί. Βρήκαμε το κινητό της, ένα παπούτσι της, τη βέργα της και ένα μωρό αρνάκι δίπλα της. Πάθαμε σοκ.

Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Όμως εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι τη σκότωσε το κριάρι. Φοβάμαι ότι το έκανε κάποιος άνθρωπος. Έτσι και μάθουμε ποιος το έκανε φοβάμαι ότι δεν ξέρω πως θα αντιδράσω. Δεν χρωστάμε τίποτα, δεν έχουμε κάνει κακό σε κανέναν, δεν πηγαίνει το μυαλό μου πουθενά. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανε κάποιο απο τα ζώα μας».

Τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας

Από τα νεότερα ευρήματα προκύπτει επιβεβαιωμένα ότι την Παρασκευή 2 Ιουνίου του 2023 στις 15:00 το μεσημέρι η 68χρονη έφυγε μόνη από το σπίτι με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας. Μια ώρα αργότερα ο προμηθευτής της ανέβηκε με το αμάξι στο ποιμνιοστάσιό της ώστε να της δώσει την τροφή για τα αμνοερίφιά της, με τις κινήσεις του επίσης να καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας και μάλιστα, έχει αποκλειστεί από το κάδρο «υπόπτων» που συνδέονται με το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, καθώς αμέσως μετά επέστρεψε πίσω.

Φτάνουμε στο διάστημα 17:00 – 18:00 το απόγευμα -οπότε προσδιορίζεται η ώρα θανάτου- με την 68χρονη να πέφτει νεκρή στο έδαφος, σε ένα σημείο που όμως δεν «πιάνουν» οι κάμερες. Σε αυτό το διάστημα φαίνεται να μην μπήκε κανείς άλλος στη στάνη.

Τα παραπάνω στοιχεία, καθώς και η επαναληπτική αυτοψία που ακολούθησε, έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση που έκανε κριάρι, άνω των 70 κιλών, που και στο παρελθόν είχε σπάσει πόρτες χρησιμοποιώντας τα πόδια και τα κέρατά του.

Βέβαια, οι αρμόδιοι διατηρούν μια επιφύλαξη και αναμένουν τα αποτελέσματα του DNA από τα νύχια και τα ρούχα της.

Με πηγές από την ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑