Ειδήσεις

Published on August 8th, 2023 | by paggaiorama

0

Σε ψυχιατρείο ο Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Ο 35χρονος από το Μπάνσκο, ο οποίος την Παρασκευή κατέβασε την ελληνική σημαία από την προβλήτα της Καβάλας και τοποθέτησε τη βουλγαρική στη θέση της, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο μετά από επιμονή του πατέρα του», όπως αναφέρει η «24 chasa» και η «Struma». Ο Βούλγαρος έχει και νέα κατηγορία από τις ελληνικές αρχές. Η αστυνομία Δράμας απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του 35χρονου για επικίνδυνη οδήγηση και φθορά δημόσιας περιουσίας, αναφέρει η ιστοσελίδα «dramini».

Τι υποστήριξε ο Βούλγαρος

Η καταγόμενος από το Μπάνσκο καταδικάστηκε στη Βουλγαρία επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης. Υποστήριξε στους ανακριτές στην Ελλάδα ότι ήταν μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης και πίστευε ότι η περιοχή της Καβάλας ανήκε στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα.  Οι ελληνικές αρχές αναμένεται να ζητήσουν την έκδοσή του. Πριν από αυτό, ο άνδρας προκάλεσε σκάνδαλα στο Ντομπρίνιστε, από όπου κατάγεται η μητέρα του, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νορβηγία.

Ο Γκεόργκι έζησε τόσο στο Ντομπρίνιστε όσο και στο Μπάνσκο με τον πατέρα του. Πριν από περίπου μια εβδομάδα, οργάνωσε επίσης μια διαμαρτυρία κατά της φτώχειας, αποκλείοντας τον δρόμο κοντά στο Μπάνσκο μαζί με αρκετούς ομοϊδεάτες του. Η τελευταία του «εμφάνιση» στην Καβάλα και στα βουλγαροελληνικά σύνορα οδήγησε στη σύλληψή του.

«Εδώ είναι η Βουλγαρία»…

Την Παρασκευή ο Γκεόργκι Α. βρέθηκε στην Καβάλα με αυτοκίνητο ταξί που οδηγούσε σε εταιρεία στο Μπάνσκο. Κατέβασε την ελληνική σημαία στην προβλήτα «Απόστολος Παύλος» και ύψωσε τη βουλγαρική σημαία. Το λιμενικό έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε να συλλάβει τον 35χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε βρίζοντας το λιμενικό και φωνάζοντας: «Εδώ είναι η Βουλγαρία».

Οδηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στον εισαγγελέα Καβάλας και κατηγορήθηκε για προσβολή εθνικών συμβόλων και αντίσταση στις αρχές. Αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του αυτοκινήτου και αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι να ξεκινήσει η υπόθεση.

Στην περιοχή της Δράμας καταδιώχθηκε από την αστυνομία, αλλά δεν υπάκουσε και έφτασε στη συνοριακή διάβαση. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά εκείνος πέρασε και έσπασε τη μπάρα, μπαίνοντας σε βουλγαρικό έδαφος γύρω στις 10 το βράδυ. Πρώτα σταμάτησε στο βουλγαρικό σημείο μπροστά από τη μπάρα, αλλά μετά ξαφνικά έφυγε και την έσπασε.

Συνελήφθη από την αστυνομία των συνόρων περίπου 250 μέτρα μακριά. Κλήθηκε ομάδα της Περιφερειακής Διοίκησης στο Ντέλτσεφ. Υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Μετά από αυτό, οδηγήθηκε στην στο αστυνομικό τμήμα του Ντέλτσεφ και η υπόθεση αναφέρθηκε στον εισαγγελέα.

Ο νεαρός άνδρας εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική στο Μπλαγκόεβγκραντ. Η Επαρχιακή Εισαγγελία – Μπλαγκόεβγκραντ αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το αν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του άνδρα και περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ echedoros.blog


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑