Ειδήσεις

Published on February 7th, 2024 | by paggaiorama

0

«Υπερχρεωμένη η ΔΕΥΑΑΠ – οφειλές 7 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ»

ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΥΤΗ: «Υπερχρεωμένη η ΔΕΥΑΑΠ με οφειλές πάνω από 7 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ»

Τον Μάϊο του 2020 η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΠ με Πρόεδρο τον Πάρη Γρηγοριάδη, πήρε απόφαση για χορήγηση δανείου ποσού ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ, με δέσμευση για την παρακράτησή του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που εισπράττει κάθε μήνα ο Δήμος Παγγαίου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο χωρίς δυσκολία.

Τότε η παράταξη «Σωστή Επιλογή» με επικεφαλής τον κ. Μπαταλογιάννη είχε εκφράσει έντονα τις ανησυχίες της για την δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΑ.

Τον Σεπτέμβρη του 2022 τόσο ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Μποσμπότης, πανηγύριζαν για το ότι ο Δήμος Παγγαίου εξασφάλισε μαμούθ χρηματοδότηση ποσού 4,5εκ. ευρώ, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου προς την ΔΕΗ.

Μάλιστα ο κύριος Μποσμπότης τόνιζε σε δηλώσεις του: «…με την συγκεκριμένη επιχορήγηση η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου αποπληρώνει πλήρως τις οφειλές της προς την ΔΕΗ και με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον!».

Τον Οκτώβριο του 2023, ο Δημ. Σύμβουλος μας Ανέστης Τσαβδαρίδης υποβάλει έγγραφο αίτημα στη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για χορήγηση των οικονομικών στοιχείων της.

Μετά από πολλές προσπάθειες και ερωτήματα, και με καθυστέρηση 4 μηνών!!!, πήραμε απάντηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου (ΔΕΥΑΑΠ).

Τα στοιχεία αποκαλυπτικά! :

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΥΑΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (ημερομηνία 31-10-2023)

·         Υποχρεώσεις προς την ΔΕΗ 7.222.357 ευρώ

·         Υποχρεώσεις προς Προμηθευτές 462.629,77 ευρώ

·         Υπόλοιπα Πελατών 5.039.652,31 ευρώ

·         Ταμειακό Υπόλοιπο 528.313,30 ευρώ (31/10/2023)

Με άλλα λόγια η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου χρωστούσε στη ΔΕΗ στις 31/10/2023 το ιλιγγιώδες ποσό των 7.222.357 ευρώ.

Την ίδια ημερομηνία οι οφειλές πελατών (καταναλωτών) της Δημοτικής Επιχείρησης υπό την προεδρία του Πάρη Γρηγοριάδη ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ!

·         Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης που «ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον»;

·         Κύριε Δήμαρχε, αναβαθμίσατε τον κ. Γρηγοριάδη σε αντιδήμαρχο οικονομικών, ως επιβράβευση για τη διαχείριση του στη ΔΕΥΑΑ;

Μαρία Βαρύτη

Επικεφαλής Παράταξης «Ξεκινάμε…»

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑