ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on August 17th, 2022 | by paggaiorama

0

Γεύσεις παράδοσης από την κουζίνα του Παγγαίου

ΠΑΡΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

Ένα τεράστιο τραπέζι, σ’ ένα ταξίδι παραδοσιακών γεύσεων στήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών με αφορμή τον 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας του Δήμου Αμφίπολης.

Επαγγελματίες της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων παρουσίασαν παραδοσιακά εδέσματα, που κατασκευάστηκαν με αγάπη και μεράκι από αγνά τοπικά προϊόντα, σε μια επιτροπή καταξιωμένων Αρχιμαγείρων, ενώ οι παραγωγοί της περιοχής προχώρησαν σε έκθεση των αγροτικών τους προϊόντων, τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο του γαστρονομικού πολιτισμού του Δήμου Αμφίπολης.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φρανσταλής με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που ετοίμασαν παραδοσιακά εδέσματα.

Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του διαγωνισμού ήταν ο τέως αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με καταγωγή από τις Σέρρες, Αθανάσιος Σκούρας, που μαζί με καταξιωμένους σεφ επιβράβευσαν τη δημιουργική φαντασία των επαγγελματιών και των συλλόγων του Δήμου Αμφίπολης αλλά και το «πάντρεμα» της τοπικής παράδοσης με τη σύγχρονη εποχή.

Ο τέως αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με καταγωγή από την περιοχή μας, Αθανάσιος Σκούρας

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον τόπο, τα προϊόντα και τον πολιτισμό της περιοχής. Είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μας από αυτά που είδαμε στο φεστιβάλ. Είναι μια περιοχή «παρθένα», έχει τεράστιες προοπτικές, μπορεί να αναδειχθεί πάρα πολύ εύκολα αρκεί να το θελήσουν όλοι αυτοί που ασχολούνται», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο τέως αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αθανάσιος Σκούρας.

Yπογράμμισε ότι μέσα από τη γαστρονομία μιας περιοχής αναδεικνύεται ο πολιτισμός και η παράδοση της.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμφίπολης Σωτηρία Καλακίδα.

«Το φεστιβάλ γαστρονομίας είναι η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Αμφίπολης μετά το συμπόσιο τέχνης που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο φετινό φεστιβάλ οι σύλλογοι είναι περισσότεροι από πέρυσι. Την επόμενη χρονιά θα αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον θεσμό, θα τον κάνουμε μεγαλύτερο με συλλόγους από όμορους Δήμους. Θέλουμε ο πολιτισμός να ξεφύγει από τα όρια του Δήμου μας. Σκοπός και στόχος μας η προβολή του Δήμου Αμφίπολης, του πολιτισμού και της παράδοσης της περιοχής», είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμφίπολης, Σωτηρία Καλακίδα.

Η Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου παρουσίασε παραδοσιακά φαγητά του πόντου.

Την πρώτη μέρα η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους Αρχιμάγειρες να  μαγειρεύουν μπροστά στο κοινό, ενώ την επόμενη οι έμπειροι σεφ αφού βράβευσαν τους επαγγελματίες της περιοχής, στη συνέχεια δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα τοπικά εδέσματα και η βραδιά έκλεισε με καλή μουσική.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑