Ειδήσεις

Published on May 15th, 2023 | by paggaiorama

0

Απογοητεύουν οι εν ενεργεία δήμαρχοι…

ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

Χαμηλό βαθμό ικανοποίησης για τη θητεία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και των περισσότερων Δημάρχων της ΑΜΘ δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr. 

Για την ΑΜΘ χάνει ο Μέτιος

Η έρευνα κατέγραψε τις απαντήσεις των ερωτηθέντων στο ερώτημα της ικανοποίησης από το έργο του σημερινού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΑΜΘ κ. Μέτιο. Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι είναι σχετικά χαμηλό και φτάνει στο 15%, ενώ μερικώς ικανοποιημένοι δηλώνουν το 31% του δείγματος . Το ποσοστό απόλυτης ικανοποίησης είναι υψηλότερο στην εκλογική περιφέρεια Ροδόπης, τον τόπο καταγωγής του κ. Μέτιου, και χαμηλότερο στις περιφέρειες Δράμας και Καβάλας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μέτιος είχε λάβει ιδιαιτέρως χαμηλό ποσοστό στην περιφέρεια Καβάλας το 2019, κάτι που ωστόσο δεν καταγράφηκε για την περίπτωση της Δράμας.
Στην έρευνα δόθηκε και το υποθετικό ερώτημα επιλογής ψήφου σε δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών με υποψηφίους τους κ.κ. Μέτιο, Τοψίδη και Πετρίδη, δηλαδή τους δύο υποψηφίους που μονομάχησαν και στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών του 2019 και έναν πιθανό νέο υποψήφιο και γνωστό άνθρωπο της αυτοδιοίκησης.

Η μέτρηση αποτύπωσε την ισοδυναμία των τριών υποψηφίων, καθώς ο κ. Τοψίδης συγκέντρωσε το 23% των προτιμήσεων, ο κ. Μέτιος το 22% και ο κ. Πετρίδης το 19%, με το 25% του δείγματος να δηλώνουν ότι δεν προτιμούν κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Μέτιος και Τόψίδης που προέρχονται από τη ΝΔ, είχαν λάβει στον α΄ γύρο των εκλογών του 2019 34,4 και 30,6% αντίστοιχα, ενώ οι υποστηριζόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κατσιμίγας και από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Κ. Σιμιτσής 12,7 και 10.,6% αντίστοιχα.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Πετρίδη φαίνεται να αποσπά περίπου τα 2/5 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ του 2019, καθώς και ένα μικρό τμήμα ψηφοφόρων της ΝΔ.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Τοψίδης αποσπά σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και περίπου το 1/5 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Για τους Δήμους χαμηλό βαθμό οι εν ενεργεία δήμαρχοι

Η χαμηλή ικανοποίηση από το έργο του μέσου Δημάρχου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταφράζεται σε περιορισμένη -κατά μέσο όρο- στήριξη της άποψης ότι ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να επανεκλεγεί. Στο σύνολο του δείγματος, την άποψη αυτή μοιράζεται το 22% των ερωτηθέντων, ενώ κατά της επανεκλογής του Δημάρχου τάσσονται το 54% των ερωτηθέντων.
Η εικόνα για τους δημάρχους της Καβάλας είναι ευνοϊκότερη, καθώς το 72% του δείγματος δηλώνουν ότι οι σημερινόι κάτοχοι του αξιώματος θα πρέπει να επανεκλεγεί, ενώ ένα σημαντικό τμήμα των πολιτών της Καβάλας δηλώνουν σκεπτικοί, αλλά όχι αρνητικοί έναντι της επανεκλογής του.

Για παράδειγμα στον Δήμο Καβάλας, όπως και στον Δήμο Κομοτηνής, οι σημερινοί δήμαρχοι μοιάζουν να μην επανεκλέγονται…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑