Ειδήσεις

Published on April 24th, 2023 | by paggaiorama

0

Γιατί παραμένει κουφάρι το κτήριο “Κορέλκο”;

ΓΙΑΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ;

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τσαβδαρίδης αναφέρει:

Κόντρα στα σημεία των καιρών και τον πολιτικό αμοραλισμό των ημερών , μερικοί λίγοι δυστυχώς, συνεχίζουμε και προσπαθούμε να τιμούμε, μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας, την ψήφο των συνδημοτών που μας ανέθεσαν τον σημαντικό για τη δημοκρατία ρόλο της αντιπολίτευσης, τον έλεγχο δηλαδή της Δημοτικής Αρχής και την κατάθεση προτάσεων .

Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Παγγαίου αναφέρθηκα σε ένα ιστορικό και εμβληματικό κτήριο της Ν. Περάμου , το κτήριο της ΚΟΡΕΛΚΟ που έδωσε το όνομά του σ΄ έναν ολόκληρο οικισμό.

Το κτήριο για όσους δεν γνωρίζουν λειτούργησε ως εκκλησιαστική κατασκήνωση , ως Γυμνάσιο και αργότερα ως κατασκήνωση της ΚΟΡΕΛΚΟ.

Τα τελευταία χρόνια ρημάζει χωρίς ο Δήμος να δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του και χωρίς αυτό βέβαια να προκαλεί εντύπωση γιατί η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Αναστασιάδη και στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης και υποδομών είναι δεδομένη.

Την εποχή του Δήμου Ελευθερών ο τότε Δήμαρχος κ. Χρυσανίδης είχε καταθέσει δημόσια κάποιες προτάσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου , όπως γηροκομείο και φοιτητική εστία.

Σε άλλους δήμους η αξιοποίηση τέτοιων κτηρίων αποτελεί σχεδόν καθημερινά αντικείμενο μελέτης και εργασίας για τις δημοτικές αρχές πχ. Παλιό Νοσοκομείο στην Καβάλα.

Τόνισα λοιπόν για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2020) την ανάγκη ο Δήμος να πάρει επιτέλους κάποια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή αφού διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν με λίγα λόγια. ότι συζητάμε αδίκως για θέμα αφού βρέθηκε κάποιος άλλος φορέας που εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία του Δήμου απέκτησε την χρήση του κτηρίου!

Δήλωσε λοιπόν ότι το κτήριο παραχωρήθηκε κατά χρήση στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως .

Η απάντηση του Δημάρχου πραγματικά με εξέπληξε. Στην ερώτησή μου πότε έγινε αυτό απάντησε ότι παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη από τη Δνση Γεωργίας που ανήκει πριν πέντε μόλις μήνες . ✔️Πώς παραχωρήθηκε , με ποιο σχέδιο , ποιος το αποφάσισε, δεν απάντησε ούτε και είχε καμία διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο.

«Έχω καταφέρει να γίνω δήμαρχος, μητροπολίτης δεν έγινα ακόμη» δήλωσε κλείνοντας το θέμα αφού γελάσαμε όλοι ικανοποιημένοι !


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑