Ειδήσεις

Published on May 31st, 2023 | by paggaiorama

0

Πήρε φωτιά παράνομη χωματερή στην Ελευθερούπολη

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση φωτιάς σε μια παράνομη αυτοσχέδια χωματερή, δίπλα σε δημοτικό σχολείο, στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη..

Όπως μας πληροφορούν σε ανάρτησή τους άνθρωποι του Δήμου που προσπαθούν να ωραιοποιήσουν για μια ακόμη φορά την κατάσταση και να ρίξουν την αποκλειστική ευθύνη στους άλλους:

“Φωτιά από ανάφλεξη, ανεξέλεγκτα πεταμένων ελαστικών, στην περιοχή του 3ου Δ.Σ Ελευθερούπολης στη περιφερειακή οδό της Ελευθερούπολης.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων και αδρανών υλικών ανάμεσα στα οποία μπορεί να βρεθούν και κάποια λάστιχα, η παράνομη συγκέντρωση τους σε οικόπεδα, αποτελούν μια τοξική βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία.

Κατά καιρούς, μετατρέπονται σε εστίες πυρκαγιάς και η έκλυση των βλαβερών ουσιών των ελαστικών είναι επιζήμια, τόσο για το περιβάλλον όσο και τη δημόσια υγεία καθώς με την φωτιά απελευθερώνεται ένας πυκνός και τοξικός καπνός που περιέχει κυάνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και προϊόντα βουταδιενίου και στυρολίου.

Στον μεγαλύτερο βέβαια κίνδυνο εκτίθενται οι πυροσβέστες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτού του είδος τις πυρκαγιές λόγω της τοξικότητας των αερίων και της κάπνας που εναποτίθεται στο δέρμα αλλά και στον εξοπλισμό των.

Για αυτό ακριβώς ο Δήμος Παγγαίου εχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ecoelastika και την συνεργαζόμενη εταιρεία eco-kyklos που αφορά την περισυλλογή και την απομάκρυνση παλιών ελαστικών.

Οι πολίτες σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους αλλά και την υπηρεσία καθαριότητας (2592350063) του δήμου οφείλουν να επικοινωνούν και να μεριμνούν για την ασφαλή συγκέντρωση και απομάκρυνση των παλιών ελαστικών”…”

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ… Αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία μήπως πρέπει να επιβάλλει τα απαιτούμενα πρόστιμα, αν προκύψουν ευθύνες;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑