Ειδήσεις

Published on November 30th, 2023 | by paggaiorama

0

Κάναμε 9 λεπτά Καβάλα – Ελευθερούπολη λέει το ΕΚΑΒ…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΜΟΜΦΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Νέα σοβαρή καταγγελία για άντρα που έχασε τη ζωή του περιμένοντας να έρθει το ασθενοφόρο, στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου.

Το περιστατικό κατήγγειλε μέσα από ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Λυμπεράκης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτη (29/11) ο άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία στο κέντρο της πόλης και άμεσα έσπευσαν να τον βοηθήσουν κάνοντας του ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιώντας έναν από απινιδωτές που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Παγγαίου.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ελευθερουπολης, ωστόσο ήταν απασχολημένο με άλλο περιστατικό και έτσι κάλεσαν ασθενοφόρο από την Καβάλα, το οποίο -σύμφωνα με την καταγγελία- ήρθε μετά από 25 λεπτά, ωστόσο δυστυχώς ο άντραςκατέληξε.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Σε δηλώσεις τους στο Thesstoday.gr ο ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης, υποστήριξε ότι «στις δύο το μεσημέρι έγινε η κλήση για τον άνδρα που κατέρρευσε στο κέντρο της Ελευθερούπολης και το ασθενοφόρο αφίχθη σε εννέα λεπτά, διανύοντας μια απόσταση 25 χιλιομέτρων. Σπεύσαμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα γινόταν καθώς γνωρίζαμε για τη σοβαρότητα του περιστατικού». Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν ενέργειες για να επανέλθει στη ζωή, καθώς ο άνδρας υπέστη ανακοπή καρδιάς, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Κατόπιν, διακομίστηκε στο κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όπου πάλι έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, καθώς όπως είπε ειδικά σε περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς, τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα, ενώ αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης λέγοντας ότι: «Εμείς φωνάζουμε ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι διασώστες και ασθενοφόρα. Στην Καβάλα κυκλοφορούν τρία σε κάθε βάρδια, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πέντε το πρωί, πέντε το απόγευμα και τρία το βράδυ. Σε σχέση με τα περιστατικά που προκύπτουν, ο αριθμός των διαθέσιμων ασθενοφόρων είναι ελάχιστος και είναι αδύνατον να προλαβαίνουν ό,τι προκύπτει».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑