Ειδήσεις

Published on February 15th, 2023 | by paggaiorama

0

Πορεία εκπαιδευτικών και από σχολεία του Παγγαίου

Απόρησαν πολλοί που σήμερα το μεσημέρι είδαν μια πορεία στο κέντρο της Καβάλας με συμμετοχή πάνω από 200 άτομα, με δυναμισμό και συνθήματα.

Ήταν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και από σχολεία του Παγγαίου οι οποίοι συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση την οποία αρνούνται να την κάνουν σύμφωνα με τις εντολές της Κυβέρνησης, την οποία θεωρούν ότι είναι χειραγωγημένη.

Ανάμεσα στα αιτήματα ήταν και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και η εξίσωση ωραρίου εκπαιδευτικών σε ολιγοθέσια σχολεία.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζοντας ότι «η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Σε απάντηση – ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την αντίδραση των εκπαιδευτικών στην ατομική αξιολόγηση.… αναφέρει: «Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας». 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑