ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on May 28th, 2022 | by paggaiorama

0

Νέο βραβείο για το “Κλαδί Ελιάς” της Μεσορόπης!

Σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, απονεμήθηκαν τα τα FNL Best Restaurant Awards, τιμώντας τα καλύτερα εστιατόρια, τους chef, τους managers και τους επιχειρηματίες της εστίασης που ξεχώρισαν για το έργο τους τη χρονιά που πέρασε. 167 εστιατόρια σε όλη τη χώρα απέσπασαν ένα, δύο ή τρία αστέρια, ξεχωρίζοντας σε 12 κατηγορίες οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Φέτος, η ανακοίνωση των βραβείων έγινε σε δύο φάσεις: τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν οι νικητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και, τώρα, οι νικητές στα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα έγινε η απονομή επτά ειδικών βραβείων, μεταξύ των οποίων τα εξής: Εστιατόριο της Χρονιάς, Chef της Χρονιάς, Best everyday city restaurant, Restaurant Μanager της χρονιάς και Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Στην τελετή απονομής, της οποίας μεγάλος χορηγός ήταν η Intracom, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 εκλεκτοί καλεσμένοι, ενώ παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος. 

Η γαστρονομία μετατρέπεται σε πυλώνα της βιομηχανίας τουρισμού της χώρας 

Η Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, έκανε ειδική μνεία για το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της γαστρονομικής δημιουργικότητας στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλές κατακτήσεις, όπως αποδεικνύει άλλωστε η πρόσφατη ένταξη της Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής πόλης, στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού. Ο συνιδρυτής του FNL Guide και FNL Awards κος Πάνος Δεληγιάννης δήλωσε αντίστοιχα σχετικά: «Η σφραγίδα αναγνώρισης, αξιοπιστίας και κύρους του θεσμού μας που φέτος μας δίνει η αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς αφενός αποτελεί μια αναγνώριση του έργου μας, αλλά επιβεβαιώνει και την πεποίθησή μας ότι η γαστρονομία είναι βασικός πυλώνας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας. Φέτος έχουμε 75 εστιατόρια που κερδίζουν για πρώτη φορά αστέρι, με τα 29 από αυτά να έχουν ανοίξει στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη βράβευσή μας (Μάρτιος 2020) μέχρι τον Νοέμβριο του 2021. Επιπρόσθετα στις απονομές του 2022 εγκαινιάσαμε μια νέα κατηγορία εστιατορίου, τις Gastro-ταβέρνες, θέλοντας να δώσουμε βήμα και χώρο σε αυτή την ανερχόμενη τάση όπου η παραδοσιακή ταβέρνα αντιμετωπίζεται με πιο σύγχρονη ματιά και με ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση των υλικών». 

Οι νικητές των Βραβείων Γαστρονομίας του FNL για το 2022

Αυτά είναι τα 167 εστιατόρια που κερδίζουν ένα τουλάχιστον αστέρι στα FNL Best Restaurant Awards 2022 όπως τα αξιολόγησε η επιτροπή των βραβείων. 

Από αυτά πέντε εστιατόρια κερδίζουν τρία αστέρια, 34 εστιατόρια αξιολογούνται με δύο αστέρια και 128 με ένα αστέρι. Στη λίστα των 167 βραβευμένων περιλαμβάνονται 75 εστιατόρια που κερδίζουν αστέρι πρώτη φορά, εκ των οποίων τα 29 άνοιξαν το 2020 και έως τον Νοέμβριο του 2021!

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και το «Κλαδί Ελιάς», Μεσορόπη Παγγαίου Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑