Ειδήσεις

Published on January 18th, 2024 | by paggaiorama

0

Τι θα αποφασίσουν οι αγωνιστές αγρότες του Παγγαίου;

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Με το βλέμμα στραμμένο στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αγροτών που είναι σε εξέλιξη στη Γερμανία, άρχισαν να οργανώνουν τη δράση τους και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ήδη πραγματοποίησαν την πρώτη τους, σε περιφερειακό επίπεδο, συνάντηση στην Χρυσούπολη Καβάλας, στην οποία συμμετείχαν αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι από όλη την ΑΜΘ.

Στην πρώτη τους συνάντηση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), για την αύξηση του κόστους παραγωγής, για την εκτόξευση των τιμών των αγροεφοδίων κι άλλα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Το δικό μου τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει. Με ρωτάνε (σ.σ. κτηνοτρόφοι) γιατί δεν πληρώθηκαν, γιατί έριξαν την τιμή του γάλακτος», παραδέχθηκε ο Νίκος Δημόπουλος εκφράζοντας φόβους για το μέλλον της παραγωγής στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, «είπαμε να κάνουμε γενικές συντελεύσεις όλοι σύλλογοι, ώστε να δούμε τι ανταπόκριση υπάρχει από τον κόσμο», είπε ο Νίκος Δημόπουλος και πρόσθεσε αναλυτικά τα εξής: «οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται δια αντιπροσώπων αλλά με την παρουσία των ανθρώπων οι οποίοι θίγονται.

Επειδή θίγεται το 99,9% και από την ΚΑΠ και από όλο το υπόλοιπο στρεβλό σύστημα που λειτουργεί στην χώρα μας, θα πρέπει να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου.

ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ…

Σε συνέλευση καλεί και ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου τους αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την Παρασκευή 19 Γενάρη στο αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης «Φρίξος Παπαχρηστίδης»,όπου θα κόψουν και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Για να δούμε τι θα αποφασίσουν…

Για όλα αυτά δεν γνωρίζουμε τι λέει και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ…

Αλήθεια συστάθηκε;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑