Ειδήσεις

Published on March 23rd, 2023 | by paggaiorama

0

Στον Δήμο Παγγαίου τα ρίχνει ο Σιμιτσής για τα Λουτρά!

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προσκρούει για πολλοστή φορά η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.», Κωστής Σιμιτσής.

Το νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τη διαφωνία ανάμεσα στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου και την αντίστοιχη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

«Τη διαφωνία αυτή θα μας την επιλύσει, προφανώς, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις, αλλά ανοιχτοί χώροι μη δασικοί στο οικόπεδο των 750 στρεμμάτων, αν μπορεί αντί να χτίσει μέσα στο δάσος και να καταστρέψει δέντρα, ό,τι δικαιούται να το χτίσει στην έκταση που του έχει παραχωρηθεί να το κάνει στα ανοίγματα. Είναι τρεις αυτές οι περιοχές που δεν είναι δασικές και κατά συνέπεια προτιμά να συγκεντρώσει εκεί όλο του τον συντελεστή δόμησης.

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου απάντησε αρνητικά με ένα αμφιλεγόμενο σκεπτικό κατά τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Δόμησης της Αποκεντρωμένης, η οποία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο», ανέφερε αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑