ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on April 30th, 2023 | by paggaiorama

0

Νέο κατάστημα κόσμημα για τους Φούρνους Φελαχίδη

Κείμενο του Μπάμπη Παναγιωτίδη

Το Σάββατο 29 Απριλίου επί της οδού Κουντουριώτη (πρώην Φούρνοι Τσινάρη) η οικογένεια ” Φούρνοι Φελλαχίδη ” εγκαινίασαν το τρίτο σύγχρονο κατάστημα τους στην πόλη της Καβάλας, λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο και αρχικό κατάστημα τους που βρίσκονταν στην οδό Γραβιάς.

Τον Αγιασμό τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Ευάγγελος Υφαντίδης και ο Πατέρας Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, αμφότεροι συλλειτουργούντες στον παρακείμενο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα εγκαίνια για να ευχηθούν καλές δουλειές στο νέο τους εγχείρημα, στην πρεσβυτέρα της οικογένειας Θεοπούλα, στα αδέρφια Κώστα Ανάστασιο, στις νύφες Στέλλα, Κική, στα παιδιά και τα εγγόνια της οικογένειας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού οι ιδιοκτήτες δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους με έναν τεράστιο μπουφέ – που τελειωμό δεν είχε – όπου κυριαρχούσαν τα προϊόντα της εταιρείας, άφθονο κρασί – ποτά και μουσική.

Αυτό είναι το έκτο κατάστημα της αλυσίδας ” Φούρνοι Φελλαχίδη “, με τρία στην Καβάλα, από ένα σε Ελευθερούπολη, Νέα Πέραμο, Αμυγδαλεώνα και βέβαια το ” ορμητήριο ” τους, το εργαστήριο που βρίσκεται πάνω στην παλιά Εθνική οδό Καβάλας – Ελευθερούπολης, στο 10ο χιλιόμετρο στο ύψος των Αμισιανών.

Η εταιρεία συνεχίζει την παράδοση, περνώντας πλέον στην πέμπτη γενιά ,καθώς η ιστορία ξεκινά από τον παππού Κωνσταντίνο και τον αδερφό του Αναστάσιο που έρχονται πρόσφυγες το 1922 από την περιοχή της Γαράσαρης και πιο συγκεκριμένα το χωριό Μπάλτσανα.

Βρίσκουν σε λειτουργία το κατάστημα της οδού Γραβιάς, όπου βγάζει ψωμί και το συνεχίζουν οι δυο τους.Αυτό μέχρι το έτος 1946 οπότε και το κατάστημα περνά στον παππού των σημερινών ιδιοκτητών, τον παππού Κωνσταντίνο.

Από τον Κωνσταντίνο η διάδοχη κατάσταση πέρασε με τα χρόνια στον γιο Πέτρο με στήριγμα την σύζυγο του Θεοπούλα.Μετά στα αδέρφια Κώστα και Ανάστασιο με τις οικογένειες που δημιουργούν να ακολουθούν πιστά την παράδοση και να φέρνουν την επιτυχή εξέλιξη στην εταιρεία.

Με γνώμονα τις παραδοσιακές οικογενειακές σπιτικές συνταγές, την στήριξη από τα μέλη της ίδιας οικογένειας και το προσωπικό που εμπλουτίζει την επιχείρηση, η εταιρεία συνεχώς και μεγαλώνει κερδίζοντας επάξια την αγάπη και στήριξη του κόσμου, διατρέχοντας πλέον τα 102 χρόνια ζωής από την ίδρυση και την δημιουργία του πρώτου σημείου αναφοράς ” Φούρνοι Φελλαχίδη “.

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε στην οικογενειακή επιχείρηση καλές δουλειές και μακροημέρευση των στόχων που έχουν θέσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑