Ειδήσεις

Published on June 7th, 2023 | by paggaiorama

0

Παρά τον “πόλεμο” – Ξεπουλάνε οι βίλες της Αλάνας…

Οι ιδιοκτήτες θα απολαμβάνουν ιδιωτικότητα, τη φύση και τη θάλασσα της Ελλάδας. Η στόχευση στη χρυσή βίζα  

Ρεκόρ… πώλησης οικημάτων για τουριστική χρήση σημειώνεται στην περιοχή της Καβάλας και συγκεκριμένα στην παραλιακής περιοχή της Νέας Ηρακλίτσας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία ανέγερσης ενός πολυτελούς συγκροτήματος με βίλες και ξενοδοχείο, το project γνωστό και ως ‘’The Hamptons Greece’’.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, κατά όσα αναφέρθηκαν από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη τους, τον Ιρανό-Καναδό Alex Haditaghi, πριν από λίγες ημέρες «μέσα σε 65 ημέρες πωλήθηκαν 75 από τις 220 βίλες που οικοδομούνται στην περιοχή» αρκετές από τις οποίες είναι ακόμα στα σχέδια.

Δεν έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό ακόμα ούτε το ύψος του κόστους για το κάθε οίκημα, ούτε το αν η πλειοψηφία των συγκεκριμένων αγοραστών είναι Έλληνες ή ξένοι υπήκοοι.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η αγοραπωλησία της συγκεκριμένης έκτασης, που αγγίζει τα 149 στρέμματα, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Alex Haditaghi, ο οποίος έχει χρόνια διαδρομή στον κτηματομεσιτικό κλάδο, κυρίως στον Καναδά.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση και ξεκίνησαν κάποιες εργασίες, προκειμένου μέσα στην ερχόμενη τριετία να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης.

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί στα τέλη του 2022, στο businessplan της επένδυσης συγκαταλέγονται ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 280 πολυτελών βιλών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στο site όπου βρίσκονται τα προσχέδια των οικημάτων, στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία μιας ‘’πράσινης’’, ιδιωτικής κοινότητας, η οποία θα προσφέρει σε όσους αγοράσουν ή διαμείνουν σε αυτή ηρεμία και ιδιωτικότητα.

Η πώληση των βιλών είχε ξεκινήσει, ήδη, από την 1η Φεβρουαρίου, με τον επενδυτή να τονίζει ότι, ήδη, έχει κλείσει κάποιες από αυτές για φιλικά του πρόσωπα.

Μάλιστα, όπως, επίσης, σημειώνεται στο site, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, αλλά και οι ιδιοκτήτες των βιλών θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ακόμα και αγνά λαχανικά και φρούτα από διακεκριμένους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.

Με σπουδές στη Νέα Υόρκη, από το το 2001 o Alex Ηaditaghi δραστηριοποιείται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων στον Καναδά, χώρος όπου και προχώρησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποκομίζοντας, έσοδα άνω των 55 εκατ. δολαρίων.

Η επενδυτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα ξεκίνησε, ήδη, από το 2021, αγοράζοντας την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, Α.Ο. Καβάλα και τώρα συνεχίζει με την ανάπτυξη ακινήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο, τα Hamptons Greece συνιστούν «μια σημαντική τουριστική επένδυση, η οποία θα αναπτυχθεί σε έκταση 149 στρεμμάτων στο νομό Καβάλας, 90 από τα οποία θα αφιερωθούν εξ ολοκλήρου στην πράσινη ανάπτυξη».

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσω βίντεο στο You Tube που έχει ανέβει εδώ και ένα μήνα, η απόκτηση οικήματος στην συγκεκριμένη περιοχή προβάλλεται από τα στελέχη της ως επένδυση για μια «μοναδική ευκαιρία απόκτησης όχι μόνο μιας μοναδικής πολυτέλειας και επιπέδου ζωής κατοικίας αλλά και χρυσής Βίζας για έως 8 άτομα, ως το ‘’εισιτήριο’’ που θα τους ανοίξει την πόρτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συγκεκριμένο βίντεο, μάλιστα, έχει, ήδη, πάνω από 377.000 προβολές, οι οποίες, όμως, είναι άγνωστο ακόμα αν έγιναν πωλήσεις.

ΠΗΓΗ: www.businessnews.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑