Ειδήσεις

Published on March 8th, 2024 | by paggaiorama

0

Σφοδρή κριτική σε Μαρκόπουλο για τα Τενάγη και Ν. Πέραμο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΘ

Σφοδρή κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ασκούν το Περιφερειακός και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Διονύσης Κλάδης και Χρήστος Ποτόλιας με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, για τα έργα που γίνονται και σχεδιάζονται να γίνουν στην περιοχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Με τη γνώριμη πρακτική της … «καταγραφής των αναγκών και βλέπουμε», η νέα διοίκηση παραπέμπει – όπως και η προηγούμενη – στις καλένδες τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός της Καβάλας!

Στη συνέντευξη τύπου Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν σε ελάχιστα αποσπασματικά και χιλιοεξαγγελμένα έργα, άλλα που έχουν σταματήσει (φράγμα Μαρμαρά) και άλλα για τα οποία δεν υπάρχουν ούτε καν μελέτες και η ωρίμανσή τους αφορά το αόριστο και μακρινό μέλλον (Περιμετρική)!

Φυσικά ούτε κουβέντα για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης (Τενάγη, Πέραμος, Νέστος κ.α.), αντιπυρικής προστασίας, έργα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης (υπερκορεσμένη χωματερή, επιπτώσεις από τη λειτουργία χημικών και άλλων βιομηχανιών), έργα για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, τον πολιτισμό, την οδική ασφάλεια.

Άλλωστε, όπως δήλωσε σε τοπικό ραδιόφωνο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «τα χρήματα είναι συγκεκριμένα, δεν είναι τόσα όσα θα θέλαμε για να θεραπεύσουμε όλες τις ανάγκες».

Ωστόσο «λεφτά υπάρχουν» από τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τα ενεργειακά μονοπώλια (TAP, LNG, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, Ενεργειακή, επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής), για τους κατασκευαστικούς ομίλους, τους μεγαλοξενοδόχους και τους tour operators για τα κέρδη των οποίων η Περιφέρεια δαπανά κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια για τουριστική προβολή.

Το «κερασάκι στην τούρτα» της υποκρισίας βέβαια αφορά την πεσμένη γέφυρα της Καβάλας, με την Περιφέρεια να ρίχνει το μπαλάκι στο Δήμο ώστε να διαπιστώσει αν το έργο είναι αναγκαίο!!! Φαίνεται πως ιδιαίτερα ο καβαλιώτης κ. Αντιπεριφερειάρχης ζει σε … άλλη πόλη και δεν έχει διαπιστώσει τα προβλήματα στην κυκλοφορία και την οδική ασφάλεια μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας που έχει στενέψει επικίνδυνα, τους κινδύνους από την παραμονή των ερειπίων της γέφυρας μέσα στον αστικό ιστό.

Όσο αφορά την κριτική της νέας διοίκησης προς την προηγούμενη για τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας, είναι κενό γράμμα όταν συμβιβάζεται με την υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας που αδυνατούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες σε μελέτες και υλοποίηση έργων και αντικειμενικά στρώνουν το έδαφος σε κάθε λογής ιδιώτες μελετητές που βέβαια κοιτάνε το δικό τους κέρδος.

Ο λαός της Καβάλας και συνολικά της περιοχής δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια περιφερειακή αρχή που για τις δικές του ανάγκες αποδεικνύεται φειδωλή, αλλά για τα κέρδη των ομίλων εξαιρετικά γαλαντόμα.

Με τον αγώνα του και τις πολιτικές του επιλογές μπορεί να βάλει στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες, να διεκδικήσει την κάλυψη τους, να αποσπάσει κατακτήσεις. Σε αυτήν την υπόθεση η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να παλεύει μέσα και έξω από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑