Ειδήσεις

Published on December 21st, 2023 | by paggaiorama

0

Τσουχτερό πρόστιμο σε κυλικείο νοσοκομείου!

Επιθεωρητές παρίσταναν τους πελάτες

Την πρακτική της διαδικασίας “Mystery” ακολούθησαν ελεγκτές της Περιφέρειας Καβάλας σε κυλικείο νοσοκομείου, το οποίο επισκέφθηκαν μετά από καταγγελίες για απουσία αλλά και για υπέρβαση τιμών σε προϊόντα στα οποία ισχύει ανώτατη τιμή (πλαφόν).

Το mystery shopping είναι πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη μίας επιχείρησης και επικεντρώνεται στην αμερόληπτη καταγραφή της απόδοσης των εργαζομένων και στην αξιολόγηση όλων των πτυχών της εμπειρίας του πελάτη, μέσω ενός mystery shopper ο οποίος παριστάνει τον πελάτη.

Κάπως έτσι “έδρασαν” οι ελεγκτές της Περιφερειακής ενότητας που παρίσταναν τους πελάτες, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες και αρχικά εντόπισαν «κρυμμένο» τον τιμοκατάλογο ο οποίος όφειλε να βρίσκεται σε εμφανές σημείο του καταστήματος και «όχι σε σημείο και με τρόπο απολύτως κρυμμένο όπως ήταν ο συγκεκριμένος».

Η επιθεωρήτρια που παρίστανε την πελάτισσα και προηγήθηκε του κλιμακίου, ζήτησε τοστ με τυρί και χρεώθηκε 2,20€ ενώ έπρεπε να χρεωθεί 1,40€, το δε τσάι ρόφημα χρεώθηκε 1,80€ ενώ έπρεπε να χρεωθεί 1,50€.  

Ζητώντας «τοστ με ζαμπόν και τυρί» η απάντηση ήταν «δεν έχουμε, δεν μας συμφέρει» κάτι που αντιβαίνει με την υποχρέωσή του κυλικείου για τα είδη με καθορισμό ανώτατης τιμής, τα οποία πρέπει να υπάρχουν καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας της επιχείρησης.

Για τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑