ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on October 2nd, 2022 | by paggaiorama

0

Ο Κασίδης έφτιαξε Παγγαιορείτικο χοιρομέρι!

Το παραδοσιακό Παγγαιορείτικο χοιρομέρι (που θα χαλάσει κόσμο !!!), μας γνωρίζει ο γευσιγνώστης Στάθης Χαρπαντίδης και αναφέρει:

Αυτό είναι το Παγγαιορείτικο χοιρομέρι που ολοκλήρωσε αυτές τις ημέρες ο Μάνος Κασίδης , επέλεξε μπούτι νεαρού χοίρου και αφού το πάστωσε με θαλασσινό αλάτι για ένα χρονικό διάστημα στη συνέχεια το τοποθέτησε σε εκλεκτά καρυκεύματα και βότανα (μερικά από τα οποία μάζεψε από το Όρος Παγγαίο) .

Το άφησε να ωριμάσει φυσικά για οχτώ μήνες σ’ ένα σημείο του χωριού από όπου περνάει το πογάζι του Παγγαίου για να συναντήσει τις κρύες αέριες μάζες του όρους Σύμβολο .

Στο τελικό στάδιο το χοιρομέρι μπήκε για ένα μήνα στο ψυγείο ωρίμανσης για να ενισχυθεί η ζωηρότητα του κρέατος και να εμπλουτιστεί με ξεχωριστές νότες γεύσεων.

Το Παγγαιορείτικο χοιρομέρι που μόλις δοκιμάσαμε ήταν εξαίσιο , φτάνει σε νοστιμιά το προσούτο , έχει βελούδινες και βουτυρώδεις υφές , γεύση ξηρών καρπών και μετρημένο λίπος .

Αυτό το υπέροχο μεζεδάκι που αποτελεί τον βασιλιά των παραδοσιακών αλλαντικών, θα το βρείτε στο Κρεοπωλείο «Τα Κουδούνια» στα Δωμάτια του Παγγαίου τηλ: 2592 052040


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑