ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on February 15th, 2024 | by paggaiorama

0

Η δική μας Ταρασία Γεωγιάδου στην Κομοτηνη

Η ΠΑΓΓΑΙΟΡΕΙΤΙΣΣΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ…

Στην Κομοτηνή βρίσκεται σήμερα 15 Φεβρουαρίου η συγγραφέας Ταρασία Γεωργιάδου, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Πού είσαι ρε;». Η παρουσίαση στις 18:30 στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7Α), ενώ στην εκδήλωση θα μιλήσει πέρα από την συγγραφέα κι η συνάδελφός της και συντονίστρια ομάδων δημιουργικής γραφής Φωτεινή Ναούμ. Η συγγραφέας μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm τόσο για το βιβλίο όσο και για τα βήματα της στη συγγραφή.

«Πού είσαι ρε;» ο τίτλος του βιβλίου
«Πού είσαι ρε;», μία έκφραση της καθημερινότητας μας που δηλώνει το νοιάξιμο, το ενδιαφέρον, την απουσία ίσως μετά από καιρό, όπως διηγήθηκε η συγγραφέας. «Πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα, μια πολύ όμορφη ιστορία δύο ανθρώπων, που με την ιστορία τους ταξιδεύουν σε πολλά σημεία και πολλά μέρη. Μαζί τους ταξιδεύει και ο αναγνώστης και βιώνει την αρχή και το τέλος της ερωτικής ιστορίας. Από μακριά άλλωστε η φυσική απόσταση δεν είναι πάντα το πρόβλημα στα συναισθήματα των ανθρώπων. Πολλές φορές μπορεί να είμαστε πολύ κοντά δύο άνθρωποι και συναισθηματικά να απέχουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα» διηγήθηκε.


Η ερώτηση «Πού είσαι ρε;» είναι σημαντικό στοιχείο της πλοκής του μυθιστορήματος, γι’ αυτό άλλωστε επιλέχτηκε ως τίτλος.

Η πλοκή του μυθιστορήματος
Όπως ανέφερε η συγγραφέας «γύρω από την κεντρική ιστορία αυτών των δύο ηρώων (που δεν ονοματίζονται) περιπλέκονται και μικρές παράλληλες ιστορίες, οι οποίες αναγράφονται μέσα στο βιβλίο. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η κεντρική ιστορία έχει να κάνει με τον έρωτα, στο βιβλίο περιγράφεται μία ιστορία που μιλάει για τον νεανικό έρωτα της ζωής μας και μία ιστορία δύο ανθρώπων. Μιλάει ακόμη για τον έρωτα που έρχεται στη δύση της ζωής μας, εκεί που αναρωτιόμαστε τώρα τί να μου φέρει η ζωή; Τί θα αλλάξει; Εγώ τώρα να ερωτευτώ; Και όμως ένας έρωτας μπορεί να είναι από κάποια γωνιά και να τους περιμένει… Θεωρώ ότι ο έρωτας μετουσιώνεται, αν με ρωτάτε πιστεύω ότι ο έρωτας είναι ένα τσουνάμι, έρχεται σαρώνει και φεύγει αλλά πολλές φορές μετουσιώνεται και σε αγάπη».


Με αφορμή την πλοκή του μυθιστορήματος στάθηκε και στον ρόλο των social media στις διαπροσωπικές σχέσεις των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Όποιο μέσο και να υπάρχει και όποια εποχή και αν έχουμε, δεν έχει κάνει με τον τρόπο, έχει να κάνει απλά με το πως είμαστε εμείς σαν άνθρωποι, πως αντιλαμβανόμαστε (τις σχέσεις), πόσο δοτικοί είμαστε απέναντι στα συναισθήματα που εισπράττουμε. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που έχουν γνωριστεί από τα social media που έχουν ερωτευτεί και σήμερα που μιλάμε να έχουν μια κοινή ζωή και οικογένεια».

Τα βήματά της ως συγγραφέα
«Είναι η πρώτη μου έκδοση μέσω εκδοτικού οίκου. Παρόλα αυτά είχα κάνει μια αυτοέκδοση ενός βιβλίου με τον τίτλο “Κόκκινη Βαλίτσα”, στο οποίο συμπεριέλαβα διάφορα κείμενα αρθρογραφικά από τις συνεργασίες που είχα όλα τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε. Ξεκαθάρισε ακόμα το ερώτημα σχετικά με το εάν η συγγραφή είναι η κύρια απασχόλησή της. «Δεν είναι η κανονική μου δουλειά. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο τίτλος συγγραφέας, δεν μου αρέσει για μένα, δηλαδή θεωρώ ότι δεν ξέρω ακόμη αν είμαι στην φάση που θα μπορούσα να πω ότι εγώ είμαι μια συγγραφέας» εξήγησε.


Δεν έλειψε κι η αναφορά της για το δεύτερο βιβλίο που ετοιμάζει: «Ήδη τελειώνει και το δεύτερο. Νομίζω ότι, όταν γίνεται μια αρχή, το ένα φέρνει το άλλο, η έμπνευση συνεχίζεται και οι ιδέες είναι ακόμη περισσότερες». Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στην αγάπη που έχει για το ραδιόφωνο, αφού έχει μεταμεσονύχτια εκπομπή. «Μου αρέσει πάρα πολύ το ραδιόφωνο, το αγαπώ, το θεωρώ από τις πιο άμεσες μορφές» μετέφερε.


Το βιβλίο ανήκει στις «Εκδόσεις Πηγή» και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «ο Χρόνος».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΡΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ;

Η Ταρασία Γεωργιάδου γεννήθηκε το 1971 στο Ελαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας όπου ζει µέχρι και σήµερα. Έχει εργαστεί στον Δηµόσιο και Ιδιωτικό τοµέα. Δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας για αρκετά χρόνια την επιµέλεια έκδοσης δηµοτικής εφηµερίδας.

Από το 2011 αρθρογραφεί σε γνωστά διαδικτυακά portal. Τη µαγεύει το νυχτερινό ραδιόφωνο κι έχει αναλάβει ως ραδιοφωνική παραγωγός µεταµεσονύχτιες εκποµπές µε τις νότες να εµπνέουν τις λέξεις της.

Η συγγραφή στη ζωή της ξεκίνησε τον Σεπτέµβριο του 2020, µε την αυτοέκδοση µιας σειράς κειµένων µε τον τίτλο «Μια κόκκινη βαλίτσα». Το όνειρο της είναι ένα σπίτι µε θέα στο Ιόνιο κι ένα γραφικό µπαλκόνι όπου θα συνεχίζει να γράφει τα µυθιστορήµατά της. Αγαπηµένη της λέξη «οι θύµησες». Αγαπηµένο της απόφθεγµα η φράση του Βενιαµίν Φραγκλίνου: «Είτε γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί, είτε κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί».

(Πηγή: “Εκδόσεις Πηγή”, 2023)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑