Ειδήσεις

Published on January 11th, 2024 | by paggaiorama

0

Στο “μιλητό” το μέλλον του Ειρηνοδικείου Παγγαίου

ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ…ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗ!

Κάποιοι βιάζονται να θριαμβολογήσουν και συγκεκριμένα η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη για την προφορική διαβεβαίωση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος από την Κομοτηνή είπε ότι θα αναβαθμιστούν τα Ειρηνοδικεία της περιοχής της ΑΜ-Θ.

Η κυρία Δεληκάρη σε συνέντευξή της στην Πρωινή είπε: “είχα επισκεφτεί τον Υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα στις 5 Δεκεμβρίου 2023, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θάσου. Το ψήφισμα του για να προστατευτεί το Ειρηνοδικείο Θάσου.

Ο κ. Μπούγας σε μια διεξοδική συζήτηση που είχαμε μου έκανε ερωτήσεις σχετικά με το πόσες περίπου δίκες εκδικάζονται κάθε χρόνο. Για το αν υπάρχει κινητικότητα στο Ειρηνοδικείο Θάσου. Αποφασίστηκε οπότε και αυτή η αναβάθμιση του.

Τη Δευτέρα χαρήκαμε πάρα πολύ όλοι. Ήμασταν και οι 4 βουλευτές Καβάλας στην τηλεδιάσκεψη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ο κ. Γραμμένος, ο οποίος με ακριβή στοιχεία περιέγραψε την κινητικότητα και των δυο Ειρηνοδικείων. Είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάει κανείς με στοιχεία, με αριθμό υποθέσεων και με διεκπεραίωση των υποθέσεων. Η έκβαση οπότε ήταν πολύ θετική για τις δίκες σε Θάσο και Ελευθερούπολη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου: “Ανησυχούσαμε περισσότερο για την Ελευθερούπολη και το ευχάριστο νέο είναι περισσότερο για την πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου;”, η κυρία Δεληκάρη απάντησε:

“Κοιτάξτε από την Ελευθερούπολη δεν με ενημέρωσε κάποιος ότι κινδύνευε το Ειρηνοδικείο Ελευθερούπολης.

Τη Δευτέρα στην κοπή της βασιλόπιτας του Ορφέα Ελευθερούπολης, τότε ενημέρωσα τον Φίλιππο Αναστασιάδη σχετικά με την διατήρηση του Ειρηνοδικείου. Ούτε ο ίδιος είχε σχετική ενημέρωση ότι κινδυνεύει.

Παρόλα αυτά τον διαβεβαιώσαμε ότι θα συνεχίσει, παραμένει και θα εκδικάζει το δικαστήριο στην Ελευθερούπολη.

Στη Θάσο υπήρχε κινητοποίηση από τις 20 Νοεμβρίου. Ενόψει του νέου δικαστικού χάρτη μίλησα με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη και σε συνεννόηση μαζί του επισκέφτηκα τον Υφυπουργό κ. Μπούγα”…

Θα δούμε αν τα γεγονότα που θα επακολουθήσουν θα δικαιώσουν τις δεσμεύσεις Μπούγα στην κυρία Δεληκάρη!

Μακάρι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑