Ειδήσεις

Published on November 29th, 2023 | by paggaiorama

0

Αlexandrou Chora: Στα 100 εκατ. το mega project

Συνεργασία Κourtidis Group με κορυφαίο διεθνή όμιλο

Ολοκληρώνεται ο επανασχεδιασμός του Alexandrou Chora Resort, από τον Όμιλο Κουρτίδη και το διεθνούς φήμης ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο ELASTIC Architects, σε συνεννόηση με τον κορυφαίο πολυεθνικό ξενοδοχειακό όμιλο , που στηρίζει το mega project και αφορά στο multiplex τουριστικό θέρετρο των περίπου 100 εκατ. ευρώ, το οποίο  θα δημιουργηθεί στην Παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα.

Πριν ένα χρόνο υπογράφηκε προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Kourtidis Group και του πολυεθνικού ομίλου που διαχειρίζεται διαφορετικά brands πολυτελών ξενοδοχειακών αλυσίδων σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές του κόσμου. Η συγκεκριμένη συνεργασία, αναμένεται να απογειώσει το φιλόδοξο σχέδιο του ομίλου Κουρτίδη, για τη δημιουργία στo Costa Ofrynio, στο δυτικό άκρο του νομού Καβάλας, ενός θεματικού θερέτρου υψηλότατων αξιώσεων, που θα αξιοποιεί την πλούσια Μακεδονική ιστορία όπως και το φυσικό κάλος της ευρύτερης περιοχής.

Το multiplex τουριστικό συγκρότημα

Υπενθυμίζεται ότι το Alexandrou Chora, πέραν του ξενοδοχείου, δηλαδή του Alexandrou Chora Resort, θα περιλαμβάνει και τουριστικό χωριό, το Alexandrou Chora Village, όπως και Θεματικό Πάρκο, το Alexander Theme Park.

Όπως πληροφορείται το makthes.gr, o αρχικός σχεδιασμός του μεγάλου αυτού project, μερικώς τροποποιείται καθώς στρατηγική επιλογή του Kourtidis Group είναι η συνεργασία με τον διεθνή όμιλο, του οποίου το όνομα και μόνο αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση στην παγκόσμια αγορά. Άλλωστε η διοίκηση του Ομίλου Κουρτίδη, επιδιώκει με το Alexandrou Chora, να μαγνητίσει επισκέπτες αλλά και επενδυτές από το Δυτικό κόσμο και περιοχές υψηλών εισοδημάτων.

ofrynio-alexandrou-chora2.jpg

Ολοκληρώνεται ο επανασχεδιασμός, προχωρούν οι αδειοδοτήσεις

Σε τούτη τη φάση, ολοκληρώνεται ο επανασχεδιασμός του Alexadrou Chora Resort, δηλαδή του πολυτελούς ξενοδοχείου των 150 δωματίων, που θα συνοδεύεται από spa και εγκαταστάσεις wellness, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι αδειοδοτήσεις. 

Παράλληλα, προχωρά από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Κώστα Πουλόπουλο, ο επανασχεδιασμός του Alexandrou Chora Village, δηλαδή του τουριστικού χωριού των 200 κατοικιών, που θα δημιουργηθεί σε αυτή τη συνολική έκταση των 175 στρεμμάτων, που έχει πρόσωπο στη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Κουρτίδη με το διεθνή όμιλο Φιλοξενίας, συμφωνήθηκε η κατασκευή του Alexandrou Chora να γίνει σε μία φάση και όχι σε δύο, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία με την ομάδα της ELASTIC Architects, για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση λειτουργικών ζητημάτων του τουριστικού συγκροτήματος. Έτσι, γίνεται και η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που είχε εκδοθεί για την πρώην Α΄Φάση του έργου.

ofrynio-alexandrou-chora.jpg

Έναρξη κατασκευής το 2025

Εκτιμάται ότι εντός του 2024 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και το 2025 θα ξεκινήσει η κατασκευή του ξενοδοχείου. Όσο σχεδιάζεται το ξενοδοχείο, προχωρά και ο σχεδιασμός του τουριστικού χωριού όπως και του θεματικού πάρκου και, με το που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ξενοδοχείου, spa και συνοδών εγκαταστάσεων, θα αρχίσει και να κατασκευάζεται το θεματικό πάρκο.

Όλες τις κατασκευαστικές εργασίες θα αναλάβει η εταιρεία του Ομίλου Κουρτίδη, η OikoKourtidis, η οποία έχει πολυετή εμπειρία σε τουριστικές αναπτύξεις.

Σε ό,τι αφορά το θεματικό-πολιτιστικό πάρκ , το σχεδιασμό του έχει αναλάβει η Dream Workers. To Αlexander Theme Park, θα αναπτύσσεται σε δύο στεγασμένους χώρους, όπως και σε υπαίθριους, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί η επιστημονική ομάδα που ετοιμάζει τα κείμενα που θα εισάγουν τους επισκέπτες στην ιστορία της περιοχής. Η ομάδα αυτή, έχει επικεφαλής τον ιστορικό Χρήστο Αριστόπουλο. Σύντομα θα είναι έτοιμα και τα πρώτα σχέδια του θεματικού πάρκου.

Ο Όμιλος Κουρτίδη

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Κουρτίδη, με παρουσία 25 ετών στην κτηματαγορά, ασχολείται μέσω έξι εταιρειών, με το σχεδιασμό, την κατασκευή, την αξιοποίηση ακινήτων, όπως επίσης τη μεσιτεία και τη διαχείριση ακινήτων.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι: RE/MAX Choise, Oiko Kourtidis, Costa Ofrynio Booking, VIP After Sales Services, Golden Investment Services, Alexandrou Chora.

Με 250 χιλιόμετρα παραλιακής ζώνης, η Kourtidis Group, εκτός από τον κύριο όγκο κατασκευών στην Παραλία Οφρυνίου, αναπτύσσει τη δραστηριότητά της πλέον και σε νέες περιοχές. Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι επενδυτικές κινήσεις που έχουν γίνει στο νησί της Θάσου, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μεγάλων οικισμών, με περισσότερες από 300 κατοικίες σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Μεγάλα έργα με τη μορφή οργανωμένων οικισμών κατασκευάζει η εταιρεία και στη Νέα Ηρακλείτσα, στην Ασπροβάλτα και στην Κεραμωτή.

πηγη: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑