ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on December 2nd, 2023 | by paggaiorama

0

Τα κρασιά μας σήμερα και αύριο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα έκθεση στη Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ταξιδεύουν τα κρασιά του Παγγαίου, αλλά και της Αν. Μακεδονίας – Θράκης στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την παρουσίαση και γευστική δοκιμή με τη συμμετοχή οινοποιών από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα ταξιδέψουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2023 οι αμπελώνες και τα κρασιά της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχοντας σε παράλληλη εκδήλωση της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2003 στον Μύλο, μεγάλωσε και έγινε οινικός θεσμός στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και πλέον έχει ‘εκτοξευτεί’ στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας συνεδριακό κέντρο της Helexpo.

Σε αυτά τα 20 χρόνια, η έκθεση έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί, έχει βελτιωθεί και αναβαθμιστεί παράλληλα με το ελληνικό κρασί, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία του.

Έχει συνοδέψει και αναδείξει την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των οινοποιείων της χώρας και, σαφώς, την εκτίναξη της ποιότητας των ελληνικών κρασιών. Τα κρασιά της Περιφέρειάς μας θα παρουσιαστούν σε παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με Παρουσίαση & Γευστική δοκιμή με τη συμμετοχή οινοποιών από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων 2023, με την εκδήλωση να διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το Σάββατο στις 16.00-17.00 θα γίνει γευστική δοκιμή των κρασιών: Φεγγίτες λευκός 2023, Κτήμα Οινογένεσις Γέννημα Ψυχής 2023, Κτήμα Μανωλεσάκη Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2022, Κτήμα Τέχνη Οίνοιυ Αμέθυστος Fume 2022, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Apla ερυθρός 2022, Oenops Wines Thema ερυθρό 2021, Κτήμα Παυλίδη Perpetuus ερυθρό 2020, Nico Lazaridi.

Την Κυριακή στις 16.00-17.00θα γίνει γευστική δοκιμή των κρασιών: Κτήμα Βιβλία Χώρα λευκός 2023, Κτήμα Βιβλία Χώρα Epos Sauvignon Blanc 2022, Κτήμα Χατζηγεωργίου Omen 2022, Ορεινοί Αμπελώνες Κώστα Λαλίκου Pet Nat, Anatolikos Vineyards Παμίδι ροζέ 2022, Κτήμα Βουρβουκέλη Polemistis ερυθρός 2020, Οίνοι Σγουρίδη Τσίπουρο Ζώπυρο, Αποστάγματα Δημητριάδη Συντονισμός – παρουσίαση: Μαρία Νέτσικα, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου, συγγραφέας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑