ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on February 28th, 2024 | by paggaiorama

0

Διαφημίζουν πεζοπορική εκδρομή στο Παγγαίο…

Green Oliver – Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Ανακοίνωση αναφέρει: “Εδώ γράφτηκες; Ένας αγαπημένος προορισμός, η Μεσορόπη, όπου πραγματοποιήσαμε την πρώτη πεζοπορική εκδρομή μας πριν πολλά χρόνια!

Πεζοπορία στο Παγγαίο – Μονοπάτι Μεσορόπης!

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, στο Παγγαίο όρος! Μία διαδρομή μέσα σε καταπράσινο τοπίο και άφθονα τρεχούμενα νερά σε μονοπάτι διαμορφωμένο το 2006 από το δασαρχείο Καβάλας! Μία ακόμη Κυριακή στη φύση, σε ένα μάλιστα αγαπημένο προορισμό, τη Μεσορόπη, όπου πραγματοποιήσαμε την πρώτη πεζοπορική εκδρομή μας πριν πολλά χρόνια! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της ΒορΕλλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.

✅ Παγγαίο

Το Παγγαίο είναι μεγάλος ορεινός όγκος, που εκτείνεται στους νομούς της Καβάλας και των Σερρών. Πρόκειται για ένα βουνό με πολλές πηγές και ρέματα! Η υψηλότερη κορυφή του είναι το «Μάτι» με υψόμετρο 1956 μέτρα.

Για το Παγγαίο βρίσκουμε αναφορές συχνά σε αρχαίες ελληνικές και λατινικές πηγές, που αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τα αργυρωρυχεία και χρυσωρυχεία του, καθώς και για τη ναυπηγήσιμη ξυλεία που παρείχαν τα δάση του.

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.

Αφού φτάσουμε στο χωριό της Μεσορόπης, που βρίσκεται στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης στη νότια πλευρά του Παγγαίου, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι με προορισμό το σπήλαιο «Βοσκόβρυση» στα 1150 μ. περίπου, όπου κρύβεται ένα ενεργό υπόγειο ποτάμι!

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από το χωριό σε υψόμετρο 350 μέτρων και θα φτάσουμε πρώτα στο σημείο που λέγεται «Ομβριός», εκεί όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων του χωριού!

Θα συνεχίσουμε την πορεία μας, απολαμβάνοντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα σε εκπληκτική φύση και τρεχούμενα νερά, που θα μας συνοδεύουν στο μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού!

Θα συναντήσουμε ξύλινες γέφυρες, παγκάκια, καταρράκτες και μικρές λιμνούλες! Και όλα αυτά σε μία μαγική εποχή, που η φύση καλεί τους πεζοπόρους να ανακαλύψουν τις σπάνιες ομορφιές της!

Η πορεία μας έπειτα θα γίνει ανηφορική και με τη βοήθεια διαμορφωμένων σκαλιών θα μας οδηγήσει σε όμορφο πλάτωμα με πλατάνια και παγκάκι.

Αφήνοντας στη συνέχεια πίσω μας το ποτάμι, θα βγούμε στο ξέφωτο με την ονομασία «Πουλιάνα» και μετά από συνεχόμενες μικρές τραβέρσες θα φτάσουμε μέχρι τη σπηλιά της «Βοσκόβρυσης» στα 1150 μ., όπου μας περιμένει μία μικρή έκπληξη!

Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω.

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, θα έχουμε σύντομο ελεύθερο χρόνο στο χωριό. Όσες και όσοι συμμετέχουν σε αυτό το group κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουν χρόνο για φαγητό, γι’ αυτό και πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή σνακ και νερό για όλη την ημέρα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 810 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.00 – 6.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)

Σημαντική Σημείωση: Για όσες και όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή, θα γίνει group που θα περπατήσει τα βατά πρωτα 3 χιλ. περίπου της διαδρομής, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές υψομετρικές διαφορές. Στη συνέχεια το group θα επιστρέψει με συνοδό στο χωριό της Μεσορόπης, ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω (συνολικά 6 χιλ.) και θα έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ.

Αναχώρηση γύρω στις 17.00 – 17.15 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 07/04 το πρωί. Αναλυτικά:

• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG

Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

Μετακίνηση με αυτοκίνητα:

Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.05 στο χωριό της Μεσορόπης. Ακριβές σημείο εδώ: https://maps.app.goo.gl/G5ma3cFEPdWJiYws8 . Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.

Αναλυτικό πρόγραμμα και κρατήσεις εδώ:

https://www.greenoliver.gr/…/pezoporia-sto-paggaio…/☎️ 2310 283534 📱 6977 212892 📧 info@greenoliver.gr🏅 Green Oliver – Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων📍 ΜΗ.Τ.Ε. 0933Ε60000202201📌www.greenoliver.gr🌍#goexploreyourworld“.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑