Ειδήσεις

Published on July 17th, 2022 | by paggaiorama

0

Και το Αλ Τζαζίρα στο Παλαιοχώρι

Να πως περιγράφει την κατάσταση η Βάσω Μώραλη…

3-4μμ, νωρίς απόγευμα Κυριακής 17/7/2022:

Υποχρεωτική εκτροπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Καβάλας- Σερρών, στο ύψος του Δέλτα Παλαιοχωρίου και της 2ης εξόδου του Παλαιοχωρίου, λόγω παρεμβάσεων του κλιμακίου ειδικών στον χώρο συντριβής του ουκρανικού αεροσκάφους στο αγρόκτημα μεταξύ Παλαιοχωρίου και Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Νωρίς το μεσημέρι έφθασε στην περιοχή μας ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα Αττικής, μεταφέροντας εξειδικευμένο δυναμικό για ραδιο-βιολογικό πόλεμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς νωρίτερα σήμερα, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την πόλη Νις της νότιας Σερβίας, μεταφέροντας φορτίο 11,5 τόννων πυρομαχικών (όλμοι για εκπαίδευση, όπως διευκρίνισε) στο Μπαγκλαντές, μέσω Ιορδανίας.

Όπως επιβεβαίωσε και ο επιτετραμένος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, και τα οκτώ μέλη του πληρώματος του εμπορικού μεγάλου τετρακινητήριου αεροσκάφους Antonov, που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την συντριβή του, ήταν ουκρανικής εθνικότητας.

Η Αστυνομία έχει κόψει από χθες αργά τη νύχτα κάθε πρόσβαση πεζών και τροχοφόρων προς τα χωράφια της νοτιο-ανατολικής πλευράς της Πεδιάδας των Φιλίππων.

Το πρόχειρο “στρατηγείο” της Πολιτικής Προστασίας εγκαταστάθηκε μπροστά από το νεκροταφείο των Αντιφιλίππων, σε μικρή απόσταση από τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος στις 22:50 χθες το βράδυ (Σαββάτου), για να συντονίζει εκ του σύνεγγυς τις επιχειρήσεις.

Τα γεγονότα καλύπτονται επιμελώς από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς κι από απεσταλμένους-συνεργεία τριών βουλγαρικών καναλιών (όπως διαπίστωσα επί τόπου).

Τώρα, γιατί τόσο ζωηρό ενδιαφέρον από τους Βούλγαρους για το θέμα, αναρωτιέμαι…

Οι φωτογραφίες μου από την περιοχή του Δέλτα Παλαιοχωρίου, προ ολίγου.

Ο ΣΚΑΙ με τον Χρήστο Χατζημίση στου Μπίλυ για συνεντεύξεις


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑