ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on October 16th, 2023 | by paggaiorama

0

Μαρία Κάλλας και Αντζελίνα Τζολί στα Κηπιά

Τα τελευταία 24ωρα, η Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα ταινίας που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας.

Ωστόσο, οι δυο αυτές διάσημες γυναίκες, η αξέχαστη ντίβα της όπερας και η πολυβραβευμένη σταρ του Χόλυγουντ, συνυπάρχουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στον ίδιο χώρο εδώ και δέκα χρόνια, χάρη στα κέρινα ομοιώματά τους που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Θόδωρος Κοκκινίδης.

Κέρινα ομοιώματα

Στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, στα Κηπιά Καβάλας του δήμου Παγγαίου, οι φιγούρες των δυο γυναικών συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επισκεπτών, που δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για το αποτέλεσμα. Μάλιστα, το ομοίωμα της Κάλλας βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό του Αριστοτέλη Ωνάση.

Κέρινα ομοιώματα

Το κέρινο ομοίωμα της Μαρίας Κάλλας φιλοτεχνήθηκε το 2004, την αποτυπώνει στην πιο ώριμη ηλικία της και έχει αναφορές στις τελευταίες εμφανίσεις της, που είχαν πραγματοποιηθεί το 1973 και το 1974. Σε αυτή την ηλικία θα την υποδύεται στην ταινία και η Αντζελίνα Τζολί.

Κέρινα ομοιώματα

Το κέρινο ομοίωμα της Αντζελίνας Τζολί φιλοτεχνήθηκε το 2013 και είναι εμπνευσμένο από την ταινία «The Tourist», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζόνι Ντεπ, το κέρινο ομοίωμα του οποίου επίσης εκτίθεται στο μουσείο του Θοδωρή Κοκκινίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑