ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on February 18th, 2024 | by paggaiorama

0

Γιώργος Ξουλόγης: Ένας χαρισματικός καλλιτέχνης!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

Ο Γιώργος Ξουλόγης πέρα από δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Μαρίας Βαρύτη στον Δήμο Παγγαίου έχει αν και μικρός σε ηλικία μια αξιόλογη διαδρομή, την οποία μας υπενθυμίζει σε ανάρτησή της η παιδαγωγός και συγγραφέας Αθηνά Παναγιωτίδου:

Γιώργος Ξουλόγης ένας Καβαλιώτης συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, μουσικολόγος, εξαιρετικός κιθαρίστας και πιανίστας,ο οποίος δηλώνει γοητευμένος από όλα τα είδη της μουσικής, ανεξάρτητα από το είδος και το στυλ. Κατάγεται από την Καβάλα και από μικρή ηλικία έδειξε πως είχε ταλέντο στην μουσική, ενώ το2003-2005 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καβάλας (κλαρινέτο).

Σπούδασε Μουσικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Μουσικών σπουδών.Είναι γνώστης της Ιταλικής Γλώσσας: Plida B1, Certificato di competenza in lingua Italiana και της Αγγλικής Γλώσσας: IELTS (International English Language Testing System).

Οι Μεταπτυχιακές σπουδές του ήταν επάνω στο FILM SCORING(σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής),στην ACADEMY OF MUSIC AND DRAMATIC ARTS (Ακαδημία της μουσικής και δραματικής τέχνης) που βρίσκεται στην Δανία.

Έχει επίσης πτυχίο ΦΟΥΓΚΑΣ και στην ενορχήστρωση με βαθμό Άριστα, όπως επίσης και πτυχίο στο πιάνο και στο κλαρινέτο, αλλά και πτυχίο Αρμονίας, Μονωδίας και Ορθοφωνίας σε ξενόγλωσσα κείμενα (Ιταλικά και Αγγλικά).Συνεχίζει με πτυχίο Αντίστοιξης και βαθμό πτυχίου Άριστα και Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης,τμήμα Βυζαντινής Μουσικής πάλι με βαθμό Άριστα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει να επιδείξει ένα πλούσιο συνθετικό έργο , έχει συνθέσει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, όπως (ambient, abstract, minimal, contemporary, classical, και ethnic) και τα τελευταία χρόνια έγραψε τα μουσικά θέματα στις ταινίες , “One Line” και “The Dinner” του Δημήτρη Αργυρίου , “Speak Up”του Γιώργου Σαμαρόπουλου και για τα ντοκιμαντέρ “Live the magic” των στούντιο Κοτσιρέα και “It’s a good life” του Τάσου Γιαπουτζή . Ολοκλήρωσε επίσης την μουσική σε ένα video Game που κυκλοφόρησε στην αγορά από μεγάλη αμερικανική εταιρεία.

Το 2011: Υπήρξε μέλος της Βυζαντινής Χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και Το 2006-2008: Μέλος της Western Music Χορωδίας του τμήματος μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2005-2013: Ήταν μέλος της Βυζαντινής Χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2004-2013: Μέλος της Χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», με πολλές πάλι εμφανίσεις στην Ελλάδα και σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2015: Δημιούργησε την σύνθεση μουσικής για μια ταινία μεγάλου μήκους Αμερικάνικης παραγωγής το, “Organized Criminal” (περιπέτεια- δράμα), με σκηνοθέτη τον Claude Bauschinger, η οποία έχει γυριστεί στη Νέα Υόρκη .

Το 2014: Δημιούργησε την Σύνθεση μουσικής για την Αυστραλιακής παραγωγής ταινίας “Bête Noire” (Retro Film), με σκηνοθέτη και παραγωγό τον Tony Teulan (Postproduction).Το 2014 επίσης : Δημιούργησε την Σύνθεση μουσικής για το κοινωνικό δράμα “The Secret of the blue-spotted jaw fish”, που γυρίστηκε στο Λος Άντζελες από τον Michael Kraxenberger.

Το 2014 και πάλι: Δημιούργησε την Σύνθεση μουσικής για το θρίλερ “CUT”, με σκηνοθέτη τον Joe Buccito, η οποία γυρίστηκε στη Φλώριδα, Μαϊάμι. Και το 2014 πάλι: Δημιούργησε την Σύνθεση μουσικής για το θρίλερ “Charlotte Sometimes, με σκηνοθέτη τον Michael Kraxenberger, η οποία γυρίστηκε στο Λος Άντζελες (Preproduction).

Το 2014 στην συνέχεια: Δημιούργησε την Σύνθεση μουσικής για τη μεγάλου μήκους ταινίας “The Exand the Why” (κωμωδία), με σκηνοθέτη τον Jon Bradley και παραγωγό την Toria Pardoe, η οποία γυρίστηκε στην Μεγάλη Βρετανία. Το 2014: Δημιούργησε επίσης,την Σύνθεση μουσικής για το θρίλερ- δράμα “Get Gone”, με σκηνοθέτη τον Gurmit Samra και παραγωγό τον Milly Amatt Βρετανικής παραγωγής Ταινίες μικρού μήκους για τις οποίες έχει γράψει την μουσική είναι οι ακόλουθες:2013: Σύνθεση μουσικής για τη μικρού μήκους κωμωδία “Speak up”, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Σαμαρόπουλο, παραγωγό τον Bamboo Wei Ju και πρωταγωνιστές τους John Banfield, Steve Loader και Mike Jewell.

2013: Σύνθεση μουσικής για τη μικρού μήκους δραματική ταινία “Still Life” , με σκηνοθέτη και παραγωγό την Nusrat Howard Moore.

2012: Συνέθεσε την μουσική, sound mixing, sound effects και music editing για την πειραματική ταινία “One Line” , του Δημήτρη Αργυρίου.

Το One Line παρουσιάστηκε σε περισσότερα από 30 κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως! Επίσης παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών 2013 (Short Film Corner 2013 – FESTIVAL DE CANNES).

Το 2014: Συνέθεσε το σήμα έναρξης (intro outro logo) για το τηλεοπτικό Show “Short Cutz” του Zeeduchess Studios, που μεταδίδεται στο Channel 13 στην Αυστραλία. 2002- 2012: Δούλεψε ως κιθαρίστας (guitar performer) σε pop και rock σχήματα, με τα οποία εμφανίστηκε σε εκατοντάδες συναυλίες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑