Ειδήσεις

Published on March 7th, 2024 | by paggaiorama

0

Προτεραιότητα για Τοψίδη, Λουτρά Ελευθερών και Τενάγη

ΤΕΝΑΓΗ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

«Η πρώτη μας ενέργεια ως νέα διοίκηση είναι να καταγράψουμε τις ανάγκες και στην συνέχεια να δώσουμε λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια ΑΜΘ» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στο κτήριο της Π.Ε. Καβάλας. Στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάζονται από τη σημερινή διοίκηση, για την Π.Ε. Καβάλας, και σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης, του Τουρισμού, της Ακτοπλοΐας, της καταπολέμησης των Κουνουπιών κ.α.

Σχετικά με τα έργα που αφορούν την Καβάλα ο κ. Τοψίδης ενδεικτικά ανέφερε ότι:

•          Αγωνιζόμαστε (κυριολεκτικά) ώστε να πετύχουμε την επανέναρξη της κατασκευής του φράγματος Μαρμαρά. Εντοπίσθηκε μάλιστα ότι το έργο κινδυνεύει από την παρατεταμένη παραμονή του σε ημιτελή κατάσταση.

•          Υπογράψαμε την έναρξη εργασιών οδικής συντήρησης, ύψους 1.000.000 € στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας.

•          Δρομολογούμε στα πλαίσια της προκήρυξης «οδικής συντήρησης» της Ε.Υ.Δ. την ανακατασκευή σημαντικών οδικών αξόνων, οι οποίες έχουν σημαντικό οδικό, αναπτυξιακό αλλά και τουριστικό πρόσημο.

•          Προκηρύσσουμε άμεσα την μελέτη για το νέο λιμενικό κρηπίδωμα της Κεραμωτής στα ανατολικά του οικισμού ώστε να μπορεί η τουριστική κίνηση να εξυπηρετείται ικανοποιητικά εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την αμεσότητα τόσο στον προσερχόμενο ή αποχωρούντα επισκέπτη μας αλλά και στον διαμένοντα τουρίστα της περιοχής.

•          Ολοκληρώνουμε την ωρίμανση των υδατοδεξαμενών (τρικάναλα Κρηνίδων & Φιλίππων) που χρονίζουν από το 2019 με την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεών τους.

•          Εξασφαλίσαμε την εντός του 2024 ολοκλήρωση έργων στην Θάσο τα οποία χρονίζουν από το 2019. Όπως είναι η γέφυρα στην περιοχή «μάνδρα Ιακωβίδη» στις Μαριές και αλλού

•          Για να μην το παραλείψω διαθέσαμε και ένα μικρό ποσό για την συντήρηση του Σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» με σκοπό την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Επίσης ο κ. Τοψίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της Περιμετρικής της Καβάλας, είναι ένα έργο που δεν έχει ωριμάσει, καθώς δεν είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες, οπότε από τη σημερινή διοίκηση θα δοθεί προτεραιότητα να προχωρήσουν ώστε να δημοπρατηθεί το συντομότερο, ενώ για την πεσμένη γέφυρα ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα διαλόγου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους φορείς της κοινωνίας, για το αν θα πρέπει γίνει η αναστήλωση της. Χαρακτηριστικά ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος για το θέμα αυτό επισήμανε ότι «αν τα χρήματα για την αναστήλωση της πεσμένης γέφυρας, είχαν δοθεί για την Περιμετρική, τότε το έργο θα ήταν πολύ κοντά στο να δημοπρατηθεί».

Επιπλέον, ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης για την βελτίωση της τουριστικής πολιτικής της ΠΑΜΘ, ενώ επισήμανε την βαρύτητα που δίνει η διοίκηση της ΠΑΜΘ στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος των κουνουπιών, καθώς είναι ζήτημα που αφορά τόσο τον τουρισμό όσο και την ποιότητα ζωής, αλλά και στις ενέργειες για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Καβάλας, αρχής γενομένης με την απόφαση για την διάθεση του ποσού των 70.000 ευρώ για το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Τέλος ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στην επένδυση των Φωτοβολταϊκών στην Λεκάνη τονίζοντας ότι ξεκινάει η διαβούλευση από την αρχή και σε μηδενική βάση, ενώ για την επένδυση των Λουτρών Ελευθερών υπογράμμισε ότι  μόλις δοθεί η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης, ο επενδυτής είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίησή της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Σύσκεψη με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών

Νωρίτερα ο κ. Τοψίδης συναντήθηκε με όλους τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας στους οποίους τόνισε ότι «θα είμαι δίπλα σας για να μπορέσετε να λειτουργήσετε και να επιτελείτε ανεμπόδιστα το έργο σας προς τους πολίτες και την κοινωνία. Όλοι μας είμαστε εδώ για βοηθήσουμε τον τόπο μας» και στην συνέχεια τους κάλεσε όταν έχουν κάποια πρόταση που θα ωφελήσει την κοινωνία, εκείνος θα είναι υποστηριχτής της προσπάθειας. Από την πλευρά τους οι προϊστάμενοι μετέφεραν τα προβλήματα της κάθε υπηρεσίας, όπου κοινός τόπος όλων είναι ο μεγάλος αριθμός κενών του προσωπικού. Ο κ. Τοψίδης δεσμεύτηκε ότι στο μέτρο του δυνατού και με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι καταστάσεις.

Τόσο στην συνέντευξη Τύπου όσο και στην σύσκεψη νωρίτερα ήταν παρόντες, εκτός από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο, όλοι οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Π.Ε. της Καβάλας και της Θάσου και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Γεώργιος Δαλακούρας, Χάρης Δαλκίτζης και ο Παναγιώτης Αρχοντής, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτης Χαλβατζής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑